11 mei 2024
Thumbnail voor Sanne Veerman op avontuur in Oost-Canada tijdens Indian Summer: ‘Herfst kleurenspektakel’

Sanne Veerman op avontuur in Oost-Canada tijdens Indian Summer: ‘Herfst kleurenspektakel’

TORONTO - Sanne Veerman, TUI at Home, ging eind oktober mee op studiereis met Air Canada en Canadream naar het oosten van Canada tijdens de Indian Summer. Samen met een kleine groep reiscollega's maakte Sanne een achtdaagse reis met een camper. De reis ging langs Haliburton Forest, Ottawa, Kingston en Toronto. Sanne doet uitgebreid verslag van deze bijzondere reis.


Bezoek je Oost-Canada in september of oktober, dan val je volgens Sanne met je neus in de boter. “In deze periode geniet je hier namelijk van de Indian Summer, ook wel oudewijvenzomer genoemd. In deze tijd kleuren de bomen goudgeel, fel oranje, rood of zelfs paars. Een herfst kleurenspektakel. 'Hier moet je stoppen!', schreeuwde ik dan ook van achter uit de camper naar de chauffeur toen ik naar mijn idee het perfecte Indian Summer plaatje zag. Met gele, groene, oranje en rode bomen met midden in een huisje dat prachtig weerkaatst in het diepblauwe water.”

Spookachtige wandeling
In Ottawa verblijft de groep op een campground net buiten de stad. “Een korte rit met de taxi brengt ons gelijk midden in de stad met zijn 1,3 miljoen inwoners. Het is het even omschakelen en wennen aan de drukte in deze hoofdstad van Canada. De temperatuur is heerlijk en we hebben geluk dat we ondanks de wat late aankomst van vandaag nog even een korte rondleiding krijgen door de stad. Samen met onze gids lopen we langs Parliament Hill, Canal Rideau en het park aan de Ottawa rivier. We krijgen gelijk een goede indruk van deze ruim opgezette en historische stad. Leuk weetje: het Canal Rideau veranderd in de winter in de langste schaatsbaan ter wereld.”

Na de wandeling is de dag nog steeds niet afgelopen. “We krijgen een heerlijk diner in één van de vele restaurants in de stad en lopen daarna richting onze gids voor een Haunted Walk. Deze wandeling met diverse spookverhalen past perfect in de Halloweensfeer waar we ons al een paar dagen in begeven. Halloween wordt hier groots gevierd.”

Van highlight naar highlight
Een andere stop tijdens de reis was is Kingston. “De sfeer is gemoedelijk en ik voel me snel thuis. Het centrum is kleurrijk en overal zie je kleine winkels met lokale lekkernijen. Het geheel doet knus en gezellig aan.”

Wil je meer lezen over de reis van Sanne en haar ervaringen tijdens de Indian Summer? Lees dan het volledige reisverslag in de nieuwe editie van het Reisbizz Magazine.