19 april 2024
Thumbnail voor ‘Travel Dates ook waardevol contact tussen reisondernemers’

‘Travel Dates ook waardevol contact tussen reisondernemers’

Op donderdagavond vond de eerste Travel Date plaats in het pand van Tioga Tours/Fly to the West in Zwolle, het startsein voor een reeks van drie. De ruim zestig aanwezige reisagenten werden ontvangen in 'de Saloon', waar een uitstekend verzorgd buffet op hen stond te wachten. Na een kop koffie in de ‘Diner’ gaf Paul Backer, eigenaar van Tioga Tours/Fly to the West, het startsein en kon het daten beginnen.

De Travel Dates worden gezamenlijk georganiseerd door negen touroperators, met als doel reisagenten uit verschillende hoeken van Nederland samen te brengen. Na de aftrap in Zwolle volgen Vinkeveen op 2 april en Eindhoven op 18 april. Tijdens deze bijeenkomsten worden reisagenten bijgepraat over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de reiswereld.

Geen rivalen maar collega’s
Na het startsein gingen de dates van start, waarbij negen reisorganisatoren alle ins en outs konden delen over hun producten. Gastheer en mede-initiatiefnemer Paul Backer is enthousiast over het concept, dat is ontstaan als een uitvloeisel van de coronacrisis. Hij benadrukt het waardevolle contact dat is ontstaan tussen reisondernemers tijdens de crisis, waarbij ze elkaar regelmatig bijstonden bij lastige vraagstukken. Ondanks dat ze concurrenten zijn, voelt het meer als collega's dan als rivalen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Reismedia

Op date
Tijdens de dates houdt Backer nauwlettend in de gaten wanneer er gewisseld moet worden van date. Hij is zeer te spreken over het concept en benadrukt dat het een effectieve manier is om het verhaal over je product goed over te brengen. "Wat mij betreft werkt dit daten veel beter dan een open beursvloer, waarbij je maar moet afwachten of reisagenten langs je stand komen. Nu ben je verplicht om naar het verhaal te luisteren, want je bent tenslotte op date."

De volgende reisorganisaties staan klaar om te daten: Avila Reizen, Buro Scanbrit, Fly to the West, Special Traffic, Travel Trend, de Jong Intra Vakanties, Weg van de Massa, Style in Travel en Sunair Vakanties.