19 mei 2024
Thumbnail voor TUI Group: Focus op verminderen emissie in plaats van compenseren ervan

TUI Group: Focus op verminderen emissie in plaats van compenseren ervan

HANOVER - TUI Group richt zich op het verminderen van emissie uitstoot in plaats van het compenseren ervan. De reisorganisatie heeft de doelstellingen voor het verminderen van emissies van vliegtuigen, cruiseschepen en hotels ter validatie voorgelegd aan de niet-gouvernementele organisatie SBTi. Hieruit zal blijken of de doelstellingen die TUI heeft gesteld voor 2030 in lijn zijn met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs.


Wereldwijd werken meer dan drieduizend bedrijven met het initiatief SBTi dat laat zien hoeveel en hoe snel ze hun uitstoot moeten verminderen om de doelstellingen te bereiken die zijn afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

TUI Group heeft als doelstelling om uiterlijk in 2050 een netto-nuluitstoot te bereiken in al haar activiteiten. Voor de drie bedrijfssegmenten die de meeste uitstoot genereren voor het bedrijf, luchtvaart-, cruise- en hotelsector, zijn gedetailleerde studies uitgevoerd en plannen ontwikkeld om tegen 2030 een aanzienlijke emissiereductie te realiseren. Zo heeft TUI Group plannen om meer duurzaam vliegtuigbrandstof (SAF) te gebruiken, hernieuwbare energiebronnen uit te breiden voor energieopwekking in hotels en de nieuwste technologieën om de uitstoot in de cruisesector te verminderen.

Duidelijke missie
“Onze focus op emissies is duidelijk: we zijn toegewijd aan het vermijden en verminderen van emissies in plaats van ze te compenseren”, zegt toekomstig CEO Sebastian Ebel. “Onze luchtvaartmaatschappijen behoren bijvoorbeeld nu al tot de meest koolstofefficiënte ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat duurzame transformatie geen kostenfactor is, maar dat duurzaamheid loont – voor de samenleving, voor het milieu en voor het bedrijfsleven. We zullen onze partners ook motiveren en meer stimulansen bieden om te investeren in duurzaamheid, bijvoorbeeld in de bouw en verbouwing van hotels, transfers op vakantiebestemmingen, voor de ontwikkeling van excursies of de aankoop van voedsel van lokale producenten.”