18 oktober 2024
Thumbnail voor TUI komt met maatwerktool voor rondreizen voor reisbureaus

TUI komt met maatwerktool voor rondreizen voor reisbureaus

TUI lanceert volgende week een eigen maatwerktool voor haar reisbureaus. Die kunnen daarmee individuele rondreizen samenstellen voor hun klanten. “We zien een toenemende vraag naar dergelijke reizen, vooral naar verre bestemmingen.”

Via het TUI Tours-platform kunnen reisagenten zaken als vluchten, accommodaties, excursies en autohuur worden samengevoegd tot een pakketreis op maat. De aankondiging, die donderdag werd gedaan op een groot evenement voor alle reisbureaumedewerkers, kon rekenen op groot applaus. “Hier zaten we op te wachten”, aldus de aanwezige reisagenten.

“We zien een trend, waarbij onze klanten vragen naar individuele rondreizen, het liefst ver, en met de optie om flexibel zaken aan te kunnen passen”, zegt Esmee Mestrom, Manager Commercial & Trading Tours. 

Realtime prijzen
Reisverkopers kunnen op het platform zelf aan de slag, of kiezen uit aanpasbare templates. Er zijn realtime prijzen beschikbaar. De verkoop start maandag (21 oktober) voor reizen die vertrekken vanaf 15 december 2024.

De tool is eerst exclusief voor de TUI-reisbureaus. Pas in een later stadium komt die beschikbaar voor externe reisbureaus die TUI verkopen, de ZRA’s van TUI en de B2C-markt.