19 juni 2024
Thumbnail voor TUI start komende winter vluchten tussen Schiphol en Scandinavian Mountains

TUI start komende winter vluchten tussen Schiphol en Scandinavian Mountains

SCHIPHOL - TUI fly vliegt vanaf 23 december tot en met 16 maart wekelijks met een Boeing 737 van Schiphol naar Scandinavian Mountains Airport, zo heeft de touroperator dinsdag onthuld. TUI mikt met die route op wintersporters die eens wat anders willen dan de Alpen.


Scandinavian Mountains Airport ligt aan de grens tussen Noorwegen en Zweden, bij skigebied Trsyil in Noorwegen en de skiresorts van de Sälenfjällen (de bergen van Sälen) in Zweden. Samen vormen ze een aaneengesloten en steeds populairder wordend wintersportgebied.

“Door de gunstige ligging van het vliegveld ben je met een korte transfer (tussen 20 en 45 minuten) snel op je vakantieadres. Daar wacht je een ongerept landschap met tal van winteractiviteiten. Sneeuwzeker tot april”, zo prijst TUI de in 2019 geopende luchthaven en het wintersportgebied aan.

De touroperator gaat de vliegtickets naar Scandinavian Mountains Airport zowel als pakketreis als los verkopen.

 

TUI Scandinavian Mountains

 

TUI is komende winter niet de enige maatschappij die vanuit Nederland naar Scandinavian Mountains vliegt. Ook Transavia doet dat, in samenwerking met BBI Travel, vanaf zowel Schiphol als Groningen Airport Eelde. Die maatschappij vliegt eveneens tussen 23 december en 16 maart.