24 juni 2024
Thumbnail voor Turkish Airlines biedt opnieuw kosteloze tours voor transferpassagiers

Turkish Airlines biedt opnieuw kosteloze tours voor transferpassagiers

ISTANBOEL – Met Touristanbul biedt Turkish Airlines overstappende passagiers de mogelijkheid om tussen hun twee vluchten Istanbul te ontdekken door middel van gratis stadtours. Deze touroptie is beschikbaar voor alle Turkish Airlines-passagiers van internationale transits die via Istanbul vliegen met een tussenstop van 6 tot 24 uur.


Vanaf de Turkse luchthaven vertrekken er bussen naar het centrum van Istanbul die je langs plekken als de Sultanahmet Moskee, de Ayasofya Moskee en het Topkapi paleis brengen. Deze hele tour wordt uitgevoerd onder begeleiding van een gids en na de tour worden de passagiers weer op tijd op de luchthaven gebracht.

Turkish Airlines is oorspronkelijk al met Touristanbul gestart in 2009, maar sinds de uitbraak van de coronapandemie heeft deze aanvullende dienst stilgelegen. Het doel van deze service is om het aantal overstappende passagiers en het marktaandeel te vergoten. De Turkse luchtvaartmaatschappij verwacht tot het einde van het jaar nog 60.000 passagiers op de tour te mogen verwelkomen.