14 april 2024
Thumbnail voor United Airlines vanaf Schiphol ook weer naar San Francisco

United Airlines vanaf Schiphol ook weer naar San Francisco

SCHIPHOL - United Airlines heeft deze week de vluchtuitvoering vanaf Schiphol naar Houston en Washington hervat en vliegt met ingang van maart 2022 ook weer naar San Francisco. Daarmee komt het aantal dagelijkse United-vluchten vanaf Schiphol in het zomerseizoen op vijf.


Vrijdag vloog United Airlines voor het eerst in lange tijd naar Houston. In de planning staat een dagelijks vlucht met een Boeing 767-300ER. Naar Washington vliegt de Amerikaanse airline sinds afgelopen zondag eveneens dagelijks met een 767.

Beide bestemmingen werden sinds de uitbraak van de coronapandemie door United niet meer aangeboden vanaf Schiphol. De maatschappij vliegt verder rechtstreeks van Amsterdam naar Newark en Chicago.

Na de hervatting van de SFO-lijndienst zal United het pre-corona routeaanbod vanaf Schiphol in ere hebben hersteld. De route naar San Francisco wordt met ingang van 27 maart dagelijks bediend met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Volgens Rudy Horn, salesmanager voor de Nederlandse markt voor United, kunnen reizigers vanaf Schiphol via de Amerikaanse hubs naar meer dan honderd bestemmingen op het Amerikaanse continent doorreizen.