23 juli 2024
Thumbnail voor Veel vluchten Schiphol geannuleerd of vertraagd door winterweer

Veel vluchten Schiphol geannuleerd of vertraagd door winterweer

Op Schiphol zijn ruim honderd vluchten vertraagd en tientallen vluchten geannuleerd door het winterweer. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven. "We verwachten de rest van de dag een verstoord vliegschema door de weersomstandigheden", voegt hij daaraan toe.

Het is niet duidelijk hoeveel vluchten er per vliegmaatschappij zijn vertraagd of geannuleerd.

Onder andere vluchten van KLM naar Brussel, Londen, Helsinki en Luxemburg zijn geannuleerd, is te lezen op de website van Schiphol.  KLM annuleert 74 vluchten. Dat aantal kan nog oplopen, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten. Het gaat vooral om bestemmingen binnen Europa.

"Het koude winterse weer leidt tot aanpassingen in de dienstregeling, omdat voor vertrek vliegtuigen ijsvrij moeten worden gemaakt", aldus de zegsvrouw. Volgens KLM worden passagiers "zo snel mogelijk" over hun annulering of vertraging geïnformeerd.

Op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn geen verstoringen door het winterweer, zeggen woordvoerders van beide luchthavens. "We hebben helemaal geen uitdagingen door de sneeuw", aldus een zegsvrouw van de Rotterdamse luchthaven. Een enkele vertraagde vlucht op dinsdagochtend heeft een technische oorzaak, legt ze uit.