14 juni 2024
Thumbnail voor Warm onthaal voor eerste vlucht Air India op Schiphol

Warm onthaal voor eerste vlucht Air India op Schiphol

SCHIPHOL - Voor het eerst in bijna drie decennia landde zondag weer een vlucht van Air India op Schiphol. Rond 17.50 uur zette de Boeing 787 Dreamliner die vlucht AI155 van Delhi naar Amsterdam uitvoerde de wielen op het zinderende asfalt van de Polderbaan, waarna een feestelijk onthaal volgde bij de gate.


Air India kondigde iets meer dan een maand geleden onverwacht aan weer te gaan vliegen tussen India en Nederland. Sinds het omvallen van Jet Airways in 2019 was er geen Indiase luchtvaartmaatschappij meer op Schiphol actief, en Air India zelf was al 26 jaar geleden gestopt met haar lijndienst naar Nederland.

Vanaf nu wordt er weer vier keer per week tussen Delhi en Schiphol gevlogen. Er zijn vluchten op zondag, maandag, woensdag en vrijdag. Air India zet op de route een Boeing 787-8 Dreamliner in. Die biedt plaats aan 18 passagiers in Business en 238 in Economy Class.

De eerste vlucht werd bij de gate opgewacht door veel hoogwaardigheidsbekleders uit Nederland en India. De luchthavenbrandweer van Schiphol verzorgde een watersaluut.