23 mei 2024
Thumbnail voor WestJet start lijndienst tussen Schiphol en Calgary

WestJet start lijndienst tussen Schiphol en Calgary

SCHIPHOL - De Canadese KLM-partner WestJet komt naar Schiphol toe: de maatschappij start op 5 augustus een lijndienst tussen Calgary en de Nederlandse luchthaven. Op Schiphol kunnen de passagiers overstappen op KLM-vluchten verder Europa in.


De route wordt in eerste instantie twee keer per week bediend. Vanaf 9 september wordt dat drie keer per week. WestJet zet een Boeing 787-9 op de vluchten in met plaats voor 320 passagiers. Daarvan kunnen er 16 mee in Business Class, 28 in Premium Economy en de rest in Economy.

Calgary en Schiphol worden al langer non-stop met elkaar verbonden door KLM. Door de nieuwe seizoenslijndienst van WestJet zijn er vanaf augustus tot oktober dus twee maatschappijen op deze route actief. KLM vliegt in augustus zes keer per week, vanaf september dagelijks.

WestJet is de tweede grootste airline van Canada, na Air Canada. Het bedrijf vliegt voornamelijk binnen Noord-Amerika, met meer dan honderd Boeing 737's, maar beschikt ook over een kleine Dreamliner-vloot voor longhaul-vluchten. Calgary is de thuisbasis van WestJet.

Bekijk hieronder het interieur van de 787's: