25 juni 2024
Thumbnail voor Nordic Woods – een Wildernis Kamp in het Zweedse National Parc Åsnen

Nordic Woods – een Wildernis Kamp in het Zweedse National Parc Åsnen

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM - Voor wie deze zomer op zoek is naar een onvergetelijke vakantie, is de keuze groot: luieren aan het strand, cultuur snuiven in een grote stad of wandelen door de natuur. Voor degenen die op zoek zijn naar een echt unieke ervaring is de zoektocht vaak lastiger.


Travelbase licht een aantal reizen uit voor de reiziger die op zoek is naar een once in a lifetime reis. Denk aan een zevendaagse wandeltrip door Albanië, Kosovo en Montenegro, een kanotocht over de uitgestrekte meren in Zweden of een meerdaagse tocht dwars door het grootse nationale natuurpark van Noorwegen.

Nordic Woods Wildernis Kamp in Scandinavisch National Parc Åsnen
Het Nordic Woods Camp is gelegen op één van de meest ongerepte plekken van Europa: het National Parc Åsnen in het zuiden van Zweden. Dit nationale park omvat een spectaculaire verzameling aan eilanden die samen zo’n 700 kilometer aan kustlijn herbergen. De perfecte locatie voor een avontuurlijke reis waar expedities, kanotochten en het buitenleven centraal staan. Slaapplekken zijn er in de vorm van comfortabele yurts en tipi’s welke van alle gemakken zijn voorzien, en bovendien een prachtig uitzicht bieden over Zweedse meren en bossen. Actieve activiteiten worden bij het Nordic Woods Camp afgewisseld met ontspanning in de vorm van yoga- en meditatielessen, kampvuren en ouderwetse spelletjesavonden.

The Canoe Trip in Värmland, Zweden
Värmland ligt op de grens van Zweden en Noorwegen en staat bekend om de prachtige natuur: de regio bestaat uit indrukwekkende bos- en heuvelgebieden én wateren. Vooral dat laatste maakt The Canoe Trip mogelijk. Deze unieke kanotrip haalt deelnemers gedurende zeven dagen uit hun dagelijkse routine en vervangt deze door een onvergetelijke ervaring middenin de natuur, waar sportiviteit wordt afgewisseld met ontspanning. De survivaltips die bij aanvang gedeeld worden zullen goed van pas komen tijdens deze reis: in Zweden is wildkamperen toegestaan en tenten worden opgezet op unieke plekken. Overnachten op een privé eiland, de natuur inlopen vanuit je tent en de dag starten met een frisse duik in het (drinkbare!) water: hier is het mogelijk.

 

The Norway Trail in Hardangervidda, Noorwegen
Noorwegen is met zijn rauwe natuur één van de meest spraakmakende landen ter wereld en telt maar liefst 47 nationale parken. Het grootste nationale park van Noorwegen en zelfs van heel Scandinavië heet Hardangervidda en is een populaire bestemming onder wandelaars, skiërs, vissers en klimmers. The Norway Trail laat je kennis maken met dit park middels een meerdaagse tocht dwars door de veelzijdige omgeving. Deze bucket list hike loopt langs watervallen, gletsjers en bergtoppen. De zorgvuldig uitgekozen slaapplekken bieden panoramische uitzichten over de omgeving, om tijdens het klaarmaken van je eigen maaltijd te bewonderen.

The Balkan Trail in Albanië, Kosovo en Montenegro
Een reis die niet bestemd is voor reizigers met hoogtevrees, wél voor sportievelingen die houden van een uitdaging: The Balkan Trail. Deze zevendaagse wandeltocht brengt je door het ongerepte berggebied van Albanië, Kosovo en Montenegro. De wandeltocht neemt je mee langs de mooiste trajecten van The Peaks Of The Balkan, een route die de World Travel & Tourism Award heeft gewonnen en tot de allermooiste wandelroutes ter wereld behoort. En dat is niet voor niets: de route loopt langs ongerepte berggebieden, spectaculaire kliffen, watervallen en valleien. Overnachten gebeurt geheel in stijl, namelijk in tenten op bijzondere locaties en het avondeten wordt op sommige dagen door de lokale bevolking bereid. De beste manier om je onder te dompelen in de cultuur van deze unieke bestemming en bij te komen van een indrukwekkende dag in de bergen.