30 april 2024
Thumbnail voor ITB Berlin 2022 wordt 2G-evenement

ITB Berlin 2022 wordt 2G-evenement

BERLIJN - Na lang wachten verwelkomt ITB Berlin van 9 tot en met 13 maart 2022 weer bezoekers tijdens de toerismevakbeurs in Berlijn. Tijdens de beurs komen professionals en grote spelers uit de internationale reisindustrie samen. De organisatie kondigt vandaag aan dat het evenement zich gaat houden aan de 2G-regel; bezoekers moeten gevaccineerd of genezen zijn van het coronavirus.


Na de volledige virtuele editie van ITB Berlin 2021, gaat het evenement nu weer op fysieke manier plaatsvinden. Wel zijn er virtuele services beschikbaar zodat de organisatie het evenement tot een wereldwijde ervaring kan maken. “De afgelopen maanden is gebleken hoe belangrijk face-to-face ontmoetingen zijn. Evenementen zoals deze zijn de hartslag van de industrie”, aldus de organisatie.

Om er een zo veilig mogelijk evenement van te maken, heeft de organisatie besloten om de 2G-regel toe te passen. Alleen bezoekers met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs worden toegelaten tot het evenement. Om binnen te komen is een QR-code van het coronabewijs nodig samen met een identiteitsbewijs. Het vaccinatieboekje als visuele controle is niet voldoende.

Tickets
Tijdens de ITB Berlin 2022 worden naast thema’s als landen, bestemmingen, touroperators, boekingssystemen, leisure en MICE ook onderwerpen als zakenreizen LGBTQ+ toerisme, luxe- en avontuurlijke reizen gepresenteerd. In de voorverkoop is een toegangskaart 48 euro (i.p.v. 70 euro) en een dagkaart 34 euro (i.p.v. 49 euro). Tickets kunnen na aankoop niet geannuleerd worden, wel kunnen de persoonsgegevens worden aangepast.

Tickets bestel je hier online.