19 oktober 2024
Thumbnail voor 10e editie van Marbella 4Days Walking

10e editie van Marbella 4Days Walking

MARBELLA - In oktober 2011 organiseerden Hans en Clarie Wohl - Morks voor het eerst de Marbella 4Days Walking, inclusief Via Gladiolo. Het leek toen een gewaagd idee om een vierdaagse in Marbella te organiseren. Het pakte goed uit, inmiddels is het evenement zo bekend, dat er nu al aanmeldingen zijn voor 2022.


Wandelaars uit de hele wereld komen van 7 tot 10 oktober naar de Costa del Sol om mee te doen aan de 10e editie Marbella 4Days Walking. Het merendeel van de wandelaars loopt vier dagen mee maar je kunt er ook voor kiezen om één of twee dagen mee te lopen.
Organisator Hans Wohl meldt ons het volgende; “Vooral de mensen die geen tijd hebben om uitgebreid te trainen of toevallig tijdens hun vakantie over de vierdaagse horen kiezen ervoor om een dag mee te lopen. Vrijwel iedereen die zich nu al heeft ingeschreven doet alle dagen mee. Er zijn routes van 10, 20 en 30 kilometer die de deelnemers langs het strand, door de natuur en door de stad voeren”.

10-jarig bestaan
Naast het 10-jarig bestaan hebben is er nog een mijlpaal gehaald en dat is het lidmaatschap van de IML (International Marching League). Het heeft de organisatie bijna drie jaar gekost om dit te bereiken. Je bent dan lid van een organisatie verspreid over de hele wereld van Australië, tot Japan en VS. De lopers van die wandelverenigingen kunnen vervolgens over de hele wereld gaan lopen, en kunnen verschillende stadia bereiken.

Goede doelen
Marbella 4Days Walking is in eerste instantie een wandelevenement maar initiatiefnemer Hans Wohl heeft vanaf het begin ook oog gehad voor wat de vierdaagse voor de stad kan betekenen. Behalve dat hij graag wil dat de lokale economie in het laagseizoen wat extra activiteit heeft, is er vanaf de eerste keer ook aandacht geweest voor de goede doelen.
Deelnemers kunnen er bij het inschrijven voor kiezen een bedrag te schenken aan één van de twee goede doelen waar M4DW mee werkt, te weten Cudeca & Cruz Roja.

Optredens van artiesten
Op het start- en finishplein op Plaza del Mar aan de boulevard van Marbella begint de dag met muziek om de lopers alvast in de stemming te krijgen. Bij terugkomst kan er genoten worden van de muziek van de Swing Dixieland band, verschillende Dj’s en optredens van artiesten.
Deelnemers kunnen zelf kiezen hoeveel dagen ze meelopen en inschrijven kan nog tot 5 oktober via de website. Daarna op woensdag 6 oktober tussen 10 en 16u en elke dag voor de start in de administratie tent. Meer informatie: Marbella4DaysWalking.com