19 juli 2024
Thumbnail voor ANVR-reisbedrijven bieden vakantietesten aan voor een ‘prikkie’

ANVR-reisbedrijven bieden vakantietesten aan voor een ‘prikkie’

LEUSDEN – De ANVR kondigt aan dat aangesloten reisbedrijven de testen vooraf aan een vakantie tegen een gereduceerd tarief gaan aanbieden. Met het Europese ‘Digitaal Corona Certificaat’ (DCC) kunnen reizigers vrij binnen Europa reizen. Wanneer iemand niet volledig gevaccineerd is, is het uitvoeren van een test noodzakelijk.


Tot voor kot waren Nederlandse reizigers nog wat terughoudend, maar de reissector merkt dat de boekingen aantrekken in vergelijking met de periode vóór corona. Steeds meer vakantiebestemmingen krijgen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken een positief reisadvies. De ANVR vindt dat er bij een individuele beoordeling per bestemming geen onderscheid moet worden gemaakt tussen landen binnen of buiten Europa, waardoor ook een aantal verre bestemmingen bereisd kunnen worden.

“Het maakt niet uit wáár je naar toe gaat, maar hóe je je gedraagt”, meldt de ANVR. “En dat geldt voor ‘jong en oud’, alleen met gezond verstand kunnen we met elkaar bestemmingen op geel krijgen en houden.” Voor degene die niet gevaccineerd willen worden of die daar de kans nog niet voor hebben gekregen, biedt testen ook een uitkomst. “Wij vinden, in navolging van andere Europese landen, dat een benodigde test gratis zou moeten zijn, omdat deze maatregel uiteindelijk wordt opgelegd vanuit de overheid”, stelt ANVR voorzitter Frank Oostdam.

Verantwoord en veilig
De ANVR werkt voor het verstrekken van de testen samen met coronatest2travel.nl, een initiatief van Lead Healthcare en Care4homecare, dat volgens de richtlijnen van het RIVM werkt. “Boekers van ANVR-pakketreizen, maar ook mensen die er op de bonnefooi op uittrekken, kunnen vanaf woensdag 16 juni gebruikmaken van deze samenwerking en profiteren van een gereduceerd tarief”, aldus de ANVR. “De reissector wil, na praktisch 15 maanden te hebben stilgelegen, er alles aan doen om voor iedereen deze zomer reizen weer mogelijk te maken; veilig en verantwoord.”