14 juni 2024
Thumbnail voor BBB wil extra vliegbelasting, Lelystad Airport sluiten en meer flats

BBB wil extra vliegbelasting, Lelystad Airport sluiten en meer flats

SCHIPHOL - Politieke partij BBB (BoerBurgerBeweging) is voorstander van het invoeren van een extra vliegbelasting voor korte-afstandsvluchten. Wat de partij verder aanhangt is dat Schiphol niet verder mag groeien en dat er van vliegveld Lelystad beter woonwijken of landbouwgrond kunnen worden gemaakt. Een vleestaks is uit den boze voor de BBB. Dat heeft het FD uitgezocht.


De politieke partij wil extra vliegbelasting invoeren voor korte-afstandsvluchten. Als alternatief moeten Europese treinreizen goedkoper worden.

Voor de bouw van die nieuwe woningen wil de partij van Caroline van der Plas dat er meer flats worden gebouwd, er mag niet gebouwd worden op 'goede landbouwgrond'.

Volgens de BBB mag Nederland verder lid blijven van de Europese Unie, maar dan in een aparte Noordelijke alliantie met een aparte munt. Het standpunt op dit punt schurkt aan tegen dat van de PVV.

Het verkiezingsprogramma bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 is niet doorgerekend door het Centraal Planbureau (CPB). Wat de plannen zouden doen met werkgelegenheid, staatsschuld of economische groei, is daardoor niet te vergelijken met de keuzes die andere partijen maken.

De politieke partij is bij de Provinciale Statenverkiezingen in alle provincies de grootste partij geworden, aldus het ANP.