11 mei 2024
Thumbnail voor Caroline van Huigenbos (Travel Counsellor): ‘Inmiddels durf ik gerust nee te verkopen’

Caroline van Huigenbos (Travel Counsellor): ‘Inmiddels durf ik gerust nee te verkopen’

PUTTEN - Om zich te onderscheiden van andere ZRA’s neemt Travel Counsellor Caroline van Huigenbos beslissingen voor haar klanten die andere collega’s niet durven te nemen. “Dan zeg ik: ‘ik zou dat kiezen, doe dat nu maar’. Andere reisagenten durven niet altijd een keuze te maken voor hun klanten.” Reisbizz Magazine reisde naar Putten om in gesprek te gaan met Caroline.


Caroline heeft bij haar klanten het vertrouwen gewonnen. “Ik omarm ze en zorg voor ze. Ze vertrouwen op mij. Soms zijn ze onrustig of onzeker. Ik regel kleine én grote dingen voor ze. Van een kleine vraag - is er wel een föhn - tot en met al het regelwerk en online inchecken.” In het begin van haar loopbaan nam Caroline alles aan, omdat je als reisagent toch iedereen wil helpen. “Inmiddels durf ik ook gerust nee te verkopen. Ik denk bij elke reis ik moet er zelf ook heen willen. Met andere woorden: alleen van goed tot uitstekend. Een all-inclusive voor een prikkie, daar sta ik zelf niet achter want ik weet dat er vaak gedoe over de kwaliteit kan komen.”

Omzet van een miljoen
Over de recente chaos op Schiphol is ze duidelijk. “Ik had het geluk dat weinig klanten van mij in de meivakantie vanaf Schiphol vertrokken. En ik weet zeker dat dit probleem nooit voor komende zomer is opgelost. Het duurt alleen al zo’n acht weken om een VOG voor grondpersoneel aan te vragen. Dat is nu al veel te laat. Voor mijn klanten met vertrek in de zomer kijk ik al naar airports als Düsseldorf en Eindhoven. En als ze dan iets meer kwijt zijn, is dit geen enkel probleem voor ze.”  

Ze draaide al eens een omzet van een miljoen. Als het aan Caroline lag, had ze in het jaar 2019 dat miljoen alweer weten te overschrijden. “Dat coronajaar leek mijn állerbeste jaar te worden. Alles wees in die richting, want ik was enorm goed op weg qua omzet en winst. Maar 2019 viel natuurlijk compleet om.”

Wil je meer lezen over het nu al succesvolle jaar van Caroline en wat het voor haar zo bijzonder maakt om Travel Counsellor te zijn? Lees dan het hele gesprek met Caroline in het nieuwe Reisbizz Magazine.