11 mei 2024
Thumbnail voor Corendon en de Jong Intra Vakanties zien verschuiving boekingen naar andere luchthavens

Corendon en de Jong Intra Vakanties zien verschuiving boekingen naar andere luchthavens

SCHIPHOL - Hoe lopen de boekingen op het moment en zorgt de onzekerheid van Schiphol voor onrust bij de consument? Reisbizz.nl nam contact op met reisorganisatie Corendon en de Jong Intra Vakanties en stelde hen een aantal vragen.


Paul van Laarhoven van de Jong Intra Vakanties zegt dat er hele drukke boekingsmaanden achter hen liggen en dat de boekingen op dit moment goed door lopen. De grote voorsprong loopt iets terug. “Redenen hiervoor zijn het moment van boeken - januari tot en met maart zijn heel druk geweest -, de hoge vluchttarieven en de beschikbaarheid. We zien zeker een toename in boekingen en reissommen in vergelijking met 2019 en 2022. Men weet ons gelukkig goed te vinden, daar zijn wij erg blij mee.”

Regionale luchthavens
Corendon ziet een toename van Nederlanders die kiezen voor vertrek vanaf Brussels Airport. “Het is goedkoper om vanaf Brussel in plaats van Amsterdam te vliegen en dit zou een reden kunnen zijn. De reden kan echter ook zijn om chaos op Schiphol te vermijden. Daarnaast vertrekken ook veel van onze klanten van regionale luchthavens”, stelt Audrey Denkelaar, woordvoerder van Corendon.

Ook klanten van de Jong Intra Vakanties weten de weg goed te vinden naar de regionale luchthavens in Nederland, maar ook richting de (regionale) luchthavens in België en Duitsland. “Ook wij zien de vluchtprijzen stijgen. Dit zorgt er voor dat busvakanties, autovakanties en autorondreizen steeds populairder worden. Hier kunnen wij goed op inspelen door ons ruime aanbod voor zowel binnen Europa”, vervolgt van Laarhoven.

Populaire bestemmingen
Volgens Corendon zijn de populaire bestemmingen voor de meivakantie: Turkije (met name de Turkse Riviera), de Griekse eilanden (Kreta, Rhodos, Kos en Zakynthos), Spanje maar ook Egypte en de Antillen. "Dit zijn bestemmingen waar de temperatuur al zeer aangenaam is in het voorjaar."

Voor de Jong Intra vakanties zijn dit jaar Thailand, Indonesië, Italië, Griekenland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Spanje populaire bestemmingen. Van Laarhoven: “Thailand en Indonesië zijn nog niet zo lang echt ‘open’. Men kan weer en ja, wees eerlijk, het zijn geweldige bestemmingen waar landarrangementen nog erg goed betaalbaar zijn. Italië, Oostenrijk en Groot-Brittannië zijn goed met de auto te doen, Spanje is en blijft een populaire bestemming. We hebben in Oostenrijk, Italië en Spanje ook een mooi campingaanbod wat tevens dit jaar zeer populair is.”

De laatste vraag, zien jullie een toename in de gemiddelde reissom?
“Het budget dat per persoon wordt uitgegeven is gestegen in vergelijking met voorgaande jaren. Er wordt gemiddeld 200 euro meer uitgegeven per persoon. Dit komt aan de ene kant omdat we een luxer aanbod bieden met onze Premium Platinum hotels. Maar ook omdat vakanties, net als veel andere producten, duurder zijn geworden vanwege inflatie en gestegen energieprijzen”, aldus Denkelaar namens Corendon.

Deze trend wordt bevestigd door van Laarhoven; “De reissommen zijn in vergelijking met voorgaande jaren hoger geworden. Busprijzen, vliegtarieven, hoteltarieven, alle zijn gestegen.”