12 mei 2024
Thumbnail voor Daphne Bakker met de Jong Intra Vakanties op studiereis: ‘Hallo Ierland!’

Daphne Bakker met de Jong Intra Vakanties op studiereis: ‘Hallo Ierland!’

CORK - Afgelopen week maakte de Jong Intra Vakanties een studiereis naar Ierland. Dinsdagochtend vertrok de groep voor een rondreis naar het land. Daphne Bakker, reisspecialist bij VakantieXperts Bennekom, vertelt aan Reisbizz.nl over de trip nadat ze gisteren terugkwamen. “Dia duit éire, oftewel: hallo Ierland!”


Op Schiphol maak ik kennis met de leuke groep en de reisbegeleiders van de Jong Intra Vakanties waarmee we op pad mogen gaan. Er staat ons een prachtige rondreis te wachten, waar het ‘beleven’ centraal staat. Na de vlucht van twee uur landen we in Cork, een grote stad in het zuiden van Ierland. We rijden naar het pittoreske Adare. Onderweg naar ons eerste hotel in Ennis brengen we een bezoek aan Bunratty Castle en Folkpark. Het kasteel is in de 13de eeuw gebouwd en diende als een verdedigingsvesting. Na de tour rijden we terug naar Treacys West County Hotel, aan de rand van het Nationaal Park the Burren, waar we verblijven.

Cliffs of Moher
Op de tweede dag verkennen we The Burren en starten we onze tour bij het vistor center om een beeld te krijgen. Hoe het allemaal is ontstaan en wat is hier te vinden qua flora en fauna? Het is een groot kalksteengebied, wat eigenlijk lijkt op een maanlandschap, maar wat vroeger de bodem van de tropische zee was.
Na dit stukje geschiedenis gaan we dan eindelijk naar de kust! Yes, hier heb ik echt naar uitgekeken: de Cliffs of Moher. Heel indrukwekkend. Een vogelparadijs, die nu in de kliffen zitten om de eieren te broeden.
Als afsluiting van de dag gaan we naar de pub Brogans in Ennis en bespreken we alle indrukken van de dag samen.

Galway Girl
Galway Girl, hoor ik Ed Sheeran nog zingen, maar zo voel ik mij wel als ik door de gekleurde straten van Galway loop. Na een korte stop gaan we lunchen bij de Bay. Natuurlijk kunnen de fish & chips niet ontbreken. Onze reis vervolgt met een busrit van vier uur, maar ik geniet elke minuut daarvan. We rijden namelijk door het Connemara National Park. Wat een prachtig landschap. En dat allemaal op twee uur vliegen vanaf Amsterdam. Prachtige meren met de heilige zwanen van Ierland en kastelen waar we onderweg even stoppen om mooie plaatjes te schieten. Het is net als of ik in mijn eigen serie zit. Langs de fjorden rijden we Westport in, om bij Westport Woods Hotel de laatste twee nachten te verblijven.