23 mei 2024
Thumbnail voor Directeur Tourism Malaysia: Het unieke karakter van Maleisië ligt in de diversiteit

Directeur Tourism Malaysia: Het unieke karakter van Maleisië ligt in de diversiteit

Grenzend aan Thailand en Singapore is Maleisië met haar tropische klimaat een bestemming voor veel Azië-liefhebbers. Om meer te weten te komen over het land, gaan Reisbizz Magazine in de Azië Special in gesprek met de directeur van Tourism Malaysia in Den Haag, Ms. Sharifah Hafsya Syed Yaziz.

Wat maakt Maleisië zo uniek?
“Het unieke karakter van Maleisië ligt in de diversiteit, zowel qua toeristische attracties als cultuur. Maleisië kent veel nationaliteiten en hecht waarde aan het welzijn van alle burgers. Onze bevolking bestaat uit drie grote etnische groepen - Maleisiërs, Chinezen en Indiërs - naast tal van andere etnische gemeenschappen. Deze diversiteit is een hoeksteen van onze identiteit.”

Wat zijn enkele opkomende of minder bekende bestemmingen in Maleisië die toeristen moeten ontdekken?
“Eerder dit jaar onthulden we op de Vakantiebeurs verschillende bestemmingen en nichepakketten die relatief onbekend zijn op de Nederlandse markt. Zo introduceerden we 25 ecotoerismepakketten met de nadruk op Perlis, de kleinste staat in Maleisië aan de noordwestelijke kust van het schiereiland Maleisië. Perlis, begrensd door Thailand in het noorden en Kedah in het zuiden, biedt veel mogelijkheden voor eco-avontuurliefhebbers. De pakketten zijn niet alleen ontworpen om de rauwe schoonheid van Perlis te laten zien, maar ook om duurzaam en verantwoord toerisme te bevorderen.”

Wil je meer te weten komen over Maleisië en hun plannen? Lees dan het hele interview in de Azië Special van Reisbizz Magazine.