19 juli 2024
Thumbnail voor Emirates test IATA Travel Pass tijdens vlucht van Dubai naar Barcelona

Emirates test IATA Travel Pass tijdens vlucht van Dubai naar Barcelona

AMSTERDAM – Emirates start vandaag met het testen van de IATA Travel Pass. Passagiers op vlucht EK185 van Dubai naar Barcelona hebben vandaag als eerste het digitale paspoort uitgeprobeerd door hun Covid-19 teststatus voor de reis te verifiëren en te delen met Emirates.


De mobiele app van de International Air Transport Association (IATA) moet ervoor zorgen dat passagiers op een makkelijke en veilige manier hun reizen kunnen beheren. Dit is mogelijk doordat de Covid-19 gerelateerde documentatie digitaal, veilig en efficiënt te beheren is tijdens de gehele reiservaring.

De proef wordt uitgevoerd op geselecteerde Emirates vluchten – van Dubai naar Barcelona en Londen Heathrow naar Dubai – en wordt binnenkort uitgebreid met andere routes. Passagiers die in aanmerking komen, ontvangen een persoonlijke uitnodiging om de app te downloaden en zich voor hun reis in te schrijven voor de digitale reispas.

“De mogelijkheid om de relevante Covid-19 gegevens van passagiers digitaal te verwerken biedt perspectief voor de toekomst”, vertelt Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates. “We zijn verheugd pioniers te zijn in dit proces en samen te werken met IATA om de app in het echt uit te proberen. Binnenkort zal Emirates ook andere initiatieven lanceren om onze reiservaring nog verder te verbeteren.”