17 mei 2024
Thumbnail voor Esmée de Leau viert tienjarig jubileum: ‘Africa Feeling is een gevoel dat je nooit meer vergeet’

Esmée de Leau viert tienjarig jubileum: ‘Africa Feeling is een gevoel dat je nooit meer vergeet’

AMERSFOORT – “Een rots in de branding”, zo wordt Esmée de Leau genoemd door team Africa Feeling. Afgelopen maand was haar tienjarig jubileum bij de touroperator. Als reisadviseur bij het bedrijf laat ze mensen graag kennis maken met hun zogenaamde 'Africa Feeling'. In gesprek met Reisbizz.nl vertelt Esmée hoe ze dagelijks met plezier reizen samenstelt en legt ze uit hoe dit gevoel tot stand komt.


Het feit dat ze haar passie en liefde voor Afrika kan delen met haar klanten tijdens het samenstellen van de reizen vindt ze het leukst aan haar werk. "Daarnaast is het werk heel divers. Ik vind het een uitdaging om iedere keer weer een mooie droomreis uit te stippelen die past bij de wensen van de klant. Wanneer ik bij terugkomst alle mooie verhalen over hun avonturen hoor, dan weet ik dat mijn missie geslaagd is.”

Madagaskar
Esmée omschrijft het team van Africa Feeling als klein, gezellig, hard werkend en enthousiast met een grote passie voor Afrika. Bij Esmée kun je terecht voor alle bestemmingen die Africa Feeling aanbiedt, maar voor het eiland Madagaskar heeft ze een specialiteit ontwikkelt. “Op dit unieke eiland heb je elke keer weer een hele andere Afrika-ervaring dan in de andere landen. Het contrast in landschappen, culturen en de enorme diversiteit aan inheemse dieren en planten maken het tot een unieke bestemming. Bijzonder zijn vooral de maki’s die behoren tot de lemuren (halfapen). Het wordt niet voor niks het 'Galapagos van Afrika' genoemd.”

Snelheid, goede bereikbaarheid en persoonlijke service
Met een ervaring van tien jaar in het vak, heeft Esmée veel belangrijke punten geleerd als het gaat om het samenstellen van reizen: “Het is heel belangrijk om goed naar de klanten te luisteren en een eerlijk advies te geven. Niet elke reis is namelijk geschikt voor iedere klant. Het is belangrijk om creatief te zijn en alternatieve opties aan te dragen indien nodig. Snelheid, goede bereikbaarheid en persoonlijke service zijn heel belangrijk."

‘Africa Feeling’
Bij Africa Feeling vinden ze het belangrijk dat je tijdens je reis de ‘Africa Feeling’ ervaart. Om dit gevoel te bereiken voegen ze bijzondere elementen toe aan hun reizen en laten ze je kennismaken met de cultuur en natuur van het land. "Wij streven ernaar al onze klanten de ultieme Africa Feeling te laten beleven. Een gevoel dat je nooit meer vergeet wanneer je eenmaal kennis gemaakt hebt met de prachtige natuur en de kleurrijke en gastvrije bevolking van Afrika."

De reizen bij Africa Feeling worden op maat samengesteld. "Hierbij kiezen we voornamelijk voor unieke en kleinschalige accommodaties op bijzondere locaties; denk aan authentieke landhuizen, verblijf in een boomhut, boutique hotels of tented camps. Aan elke reis voegen we bijzondere elementen toe zoals een ballonvaart, slapen onder de sterrenhemel of een ontmoeting met een lokale stam."

‘Haar liefde voor Afrika uit zich in de mooiste reizen’
Volgens Mirjam Bruinvelds, eigenaresse van Africa Feeling, is Esmée een enorm goede toevoeging aan het bedrijf. “Esmee heeft een grote betrokkenheid bij het bedrijf. Haar liefde voor Afrika uit zich in de mooiste reizen die ze voor onze klanten en reisagenten samenstelt. Verder is ze natuurlijk een hele gezellige collega die we graag nog lang in ons team willen houden”.