25 oktober 2024
Thumbnail voor Gitte Tilro: Complimenten uitdelen is het leukste wat er is

Gitte Tilro: Complimenten uitdelen is het leukste wat er is

Op de middelbare school weet Gitte Tilro al dat ze later, ‘als ze groot is’, op een reisbureau gaat werken. Na haar opleiding aan de MTRO begon ze haar reiscarrière bij Kras Vakanties in Den Haag. Nu werkt ze als business development manager bij Captain Cruise, "het leukste cruisebedrijf van Nederland".


“Mijn eerste baan was bij Kras Ster Vakanties in Den Haag. Eerst als stagiaire en daarna mocht ik blijven”, vertelt Gitte. “Via Toerkoop Estee ben ik daarna in het Westland gaan werken bij Van Staalduinen, Mieke Hoogeveen was daar de eigenaar. Een uniek persoon waar ik vele jaren met plezier heb gewerkt als winkelmanager. Toen ik mijn man ontmoette, heb ik besloten om dichter bij Oud-Beijerland te gaan werken en kwam ik terecht bij Globe in Puttershoek. Ook hier trof ik het weer met een aantal topcollega’s en heb ik tot het faillissement in 2013 als winkelmanager gewerkt.”

Eind juni 2023 had Gitte een gesprek met Robert Pieter Gardenier, eigenaar van Captain Cruise. “Hij vroeg of ik interesse had in een baan bij, zoals hij het noemt, ‘het leukste cruisebedrijf van Nederland’. Sinds 1 september ben ik werkzaam als business development manager bij Captain Cruise. Een mooi familiebedrijf dat inmiddels 15 jaar bestaat en waar Robert Pieter samen met zijn vrouw Lianne, zus Miranda en alle medewerkers keihard werken om zowel retail als consument te bedienen.”

Belangrijke punten
Volgens Gitte is goed luisteren naar de reisagent of ZRA en dit vertalen naar de cruise-experts belangrijk. “Omgekeerd krijg ik feedback van onze cruise-experts die ik weer bespreekbaar maak bij de retail”, zegt Gitte. “Het gunnen in onze branche is een belangrijk punt en daar zijn we ons terdege van bewust. Wij belonen elk kwartaal een aantal reisagenten met een bon van Rituals, bioscoopbon of een diner. Soms voor een boeking die er qua bedrag uitspringt maar ook kijken we naar winkels of ZRA’s waar we een fijne samenwerking mee hebben. Complimenten uitdelen is het leukste wat er is!”

Wil je meer lezen over Gitte? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste uitgave van het Reisbizz Magazine.