7 september 2024
Thumbnail voor Jolanda de Koning zwaait wandelaars pelgrimstocht uit

Jolanda de Koning zwaait wandelaars pelgrimstocht uit

SCHIPHOL - Vanmorgen was Jolanda de Koning van Apollo at Home, al vroeg aanwezig op Schiphol om een groep wandelaars uit te zwaaien. Ze overhandigde hun persoonlijk de reisbescheiden samen met een goed gevulde goodybag. Reisbizz.nl sprak met Jolanda over de reis.


Het is voor Jolanda de eerste keer dat ze een wandelreis naar Santiago de Compostela organiseert. Met haar ruime ervaring in het verkopen van wandelvakanties was dit een nieuwe uitdaging. Met hulp van de reisorganisatie Pelgrimroutes wist ze binnen no time een groep te vormen van 22 deelnemers. “Binnen drie dagen was het maximum aantal deelnemers bereikt. Het is een mooi concept want iedereen kan individueel boeken. De groep vliegt naar Porto waarvandaan ze in 14 dagen 270 kilometer gaan wandelen naar Santiago de Compostela. Er wordt in verschillende hotels geslapen en ieder loopt op eigen tempo. Er gaan vier echtparen mee en verder een aantal alleenreizende die voor een éénpersoonskamer kunnen kiezen of voor een kamer op indeling.”

De ‘Compostela’
Reisorganisatie Pelgrimroutes heeft een eigen kantoor in Santiago de Compostela met lokale agenten. “Die zorg kan ik dus uit handen geven. Het is een bijzonder gezelschap”, vervolgt Jolanda. “De oudste van de groep is 84 maar loopt met gemak 35 kilometer per dag. De wandelaars krijgen een pelgrim paspoort die ze onderweg bij verschillende punten laten stempelen. Mocht je er één missen dan is het geen probleem. Zolang je de laatste 100 kilometer maar loopt krijg je bij het einde van de tocht je ‘Compostela’.”

De wandelaars zijn straks goed te herkennen met de gesponsorde shirts met Reisburo Apollo at Home erop die in de goodybag zaten. Voor meer informatie over wandelreizen kijk je op de site van Jolanda.