23 juli 2024
Thumbnail voor Luchtvaartmaatschappij easyJet viert 25 jaar als ‘verbinder van Europa’

Luchtvaartmaatschappij easyJet viert 25 jaar als ‘verbinder van Europa’

SCHIPHOL – EasyJet viert de vijfentwintigste verjaardag van haar allereerste internationale vlucht. In april 1996 voerde easyJet haar eerste niet-Britse vlucht van Luton naar Amsterdam Schiphol Airport uit. De luchtvaartmaatschappij noemt zichzelf nu ook wel ‘dé verbinder van Europa’. Inmiddels vliegt easyJet 1000 routes naar 150 luchthavens in 35 Europese landen.


Sinds de eerste internationale vlucht is easyJet uitgegroeid van een Britse luchtvaartmaatschappij tot een Europese luchtvaartmaatschappij met 28 bases in heel Europa. In 2015 opende de luchtvaartmaatschappij haar basis op Amsterdam Schiphol Airport. “Ik ben erg verheugd om 25 jaar easyJet in Nederland te vieren”, vertelt William Vet, Country Director easyJet Nederland.

“Ondanks de huidige tijden is dit een geweldige mijlpaal en toont het de sterke band tussen easyJet en Nederland. Schiphol is een belangrijke luchthaven voor ons, vooral met de basis hier. Het is fantastisch om easyJet te hebben zien uitgroeien van een Britse luchtvaartmaatschappij tot de luchtvaartmaatschappij die Europa met elkaar verbindt. Vooruitkijkend hopen we over 25 jaar nog steeds de leidende luchtvaartmaatschappij in Europa te zijn – en om Europa te kunnen verbinden met emissievrije vliegtuigen”, sluit Vet af.