14 juli 2024
Thumbnail voor Manon Prins neemt je mee naar: Dubai en Abu Dhabi

Manon Prins neemt je mee naar: Dubai en Abu Dhabi

Een nacht in de woestijn, slapen in een traditioneel bedoeïenenkamp, hoort bij elke Midden-Oosten reis. Manon Prins deelt haar avonturen van dune bashen, sandboarden en een kamelenrit naar een luxe tentenkamp, compleet met traditionele gerechten en duizend sterren aan de hemel.

Na de woestijnreis leidt Manons avontuur naar Abu Dhabi. Hier bewondert ze de Sjeik Zayed Grand Mosque, zowel bij dag als nacht, en het Presidentiële Paleis Qasr al Watan met zijn indrukwekkende marmeren vloeren en gouden details. Het Louvre Abu Dhabi, het Formule 1 circuit en Qasr al Hosn bieden elk een unieke blik op de cultuur en geschiedenis van de stad. Een Arabische koffieceremonie in Qasr al Hosn is een leuke toevoeging, zelfs voor niet-koffieliefhebbers.

Op de terugweg naar Dubai bezoekt Manon de pas geopende BAPS Hindu Mandir, een Indiase tempel vol gedetailleerd houtsnijwerk en marmeren interieurs. Het blijkt een verborgen parel tussen Dubai en Abu Dhabi.

De laatste dagen van de reis brengt ze door in de Dubai Marine, dicht bij Jumeirah Beach en het iconische Burj al Arab. Haar reis eindigt letterlijk op een hoogtepunt met een VIP-tour door The View Palm, waar ze vanaf de 54ste verdieping van het uitzicht geniet en de zonsondergang bewondert.

Meer lezen over deze reis van Manon Prins met goede tips? Lees het nu in het laatste Reisbizz Magazine over het Midden-Oosten.