24 juni 2024
Thumbnail voor Marja Bouwmeester pakt rol van salesmanager bij Sunair Vakanties met beide handen aan

Marja Bouwmeester pakt rol van salesmanager bij Sunair Vakanties met beide handen aan

UTRECHT - In de ‘grote stad’ voelt ze zich erg thuis, maar toch verlangt Marja Bouwmeester soms terug naar het ‘dorpse’ waar ze is opgegroeid. De salesmanager van Sunair Vakanties woont met haar gezin in Utrecht, waar ze op 26-jarige leeftijd heen verhuisde, maar haar roots liggen in een klein dorpje in de buurt. In Reisbizz Magazine vertelt Marja over haar functie bij stedenspecialist Sunair waar ze inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam is.


Marja begon haar carrière bij Sunair als stagiair. “Hierna ben ik kort aan de slag gegaan bij Vrij Uit, maar al snel belde Sunair om te vragen of ik terug wilde komen. Dit heb ik twee jaar gecombineerd met het geven van skiles in Zwitserland in de wintermaanden. Sunair was in die tijd onderdeel van een groot concern en met de komst van Marc van Amsterdam kwamen er steeds meer mooie uitdagingen bij. ‘Wil je inkopen?’, vroeg hij. Dit greep ik met beide handen aan.” Zwitserland, Kroatië, België, Denemarken en Disney behoorden tot Marja’s inkoopbestemmingen.

Meer uitdaging
Ondertussen nam Jan Bert Wissink de werkzaamheden van Marc van Amsterdam over en besloten zij Sunair uit te kopen. “Hierna was behoefte aan een eigen salesafdeling. Willeke de Boer en Linda Andeweg pakten dit op en hadden een support medewerker nodig. Nadat ik had gezien hoe de zaken bij sales aangepakt werden, was ik zo enthousiast dat ik de overstap maakte van product naar sales. Van deze dames kon ik veel leren.” Gaandeweg had Marja behoefte aan meer uitdaging en kreeg ze het – toen nog – kleine ‘ZRA-account’ onder haar hoede. “Voor mijn gevoel werd deze enthousiaste groep reisagenten niet altijd even serieus genomen. Dat moest anders. Daar heb ik mij bij Sunair altijd voor ingezet. Gelukkig is deze groep niet zo klein meer en zijn ze niet meer weg te denken uit de reiswereld.”

Door deze groei kwam steeds meer op haar pad, zoals presentaties en incompany studiereizen. “Ik heb hierdoor zoveel geleerd en gedaan. Mijn functie werd al breder en de werkzaamheden van de collega’s liepen al meer door elkaar heen. We zijn steeds meer dingen samen gaan doen. Tot voor kort deed ik dat met Linda, maar na haar afscheid kwam de mogelijkheid om de rol van salesmanager op te pakken. Ook deze uitdaging pakte ik met beide handen aan.”

Wil je meer weten over de rol van Marja bij Sunair en welke tips ze heeft voor de reisagent? Lees dan de hele SalesTalk in de laatste uitgave van Reisbizz Magazine.