20 mei 2024
Thumbnail voor Na meer dan 1200 vluchtannuleringen komt vliegverkeer Dubai weer op gang

Na meer dan 1200 vluchtannuleringen komt vliegverkeer Dubai weer op gang

Na meer dan 1200 vluchtannuleringen in de voorbije dagen, komt het vliegverkeer op Dubai International Airport weer op gang. De luchthaven verwacht dat de operatie binnen 24 uur weer normaal is. Door extreme regenval kwam het vliegveld dinsdag onder water te staan.

Met name dinsdag en woensdag waren er veel vluchtannuleringen, waardoor vele duizenden reizigers op de luchthaven strandden. Donderdag zijn er weer veel vluchten vertrokken, maar vaak nog wel met forse vertragingen. Vrijdag moeten de problemen grotendeels voorbij zijn.

Grote delen van de luchthaven, maar ook de stad Dubai, kwamen dinsdag onder water te staan doordat er binnen 24 uur meer regen viel dan er normaal in een heel jaar valt. Als gevolg daarvan dreven auto’s door de straten en is er zeker één persoon in het emiraat overleden.

Eerst zei een medewerker van het meteorologische instituut van de Emiraten (NCM) dat de regen deels kunstmatig opgewekt was met chemicaliën, maar later werd dat weer ontkend.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.