19 juni 2024
Thumbnail voor Ontdek Venetië, Valencia en New York met Sunair Vakanties

Ontdek Venetië, Valencia en New York met Sunair Vakanties

ALPHEN A/D RIJN - ‘Denk aan steden, denk aan Sunair’, luidt de slogan van de stedenspecialist. Sunair Vakanties geeft je een keuze uit 58 verschillende steden. In de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine nemen de stedenspecialist je mee naar Venetië, Valencia en New York.


Venetië, voor een romantische stedentrip
Stad van de romantiek, bruggetjes, kanalen, een doolhof van kleine veelal doodlopende straatjes, gondeliers die vrolijk zingend hun passagiers de stad laten zien, vele oude koopmanspaleizen, statige pleinen als het wereldberoemde Piazza San Marco en heerlijke restaurantjes. Monumenten als de Rialtobrug en het Palazzo Ducale, wereldberoemde musea als het Guggenheim Museum en natuurlijk de overbekende Venetiaanse Carnavalsmaskers. Venetië is een onvergetelijke stad, dat is een feit, en een geliefde bestemming voor romantische trips en huwelijksreizen. Het bevindt zich trouwens op een groep van maar liefst 118 eilandjes in een lagune. Dit geeft de stad karakter, maar al dat water is tevens de oorzaak van een hoop zorgen om verzakking en overstromingen.

Valencia, stad van contrasten
Valencia is niet alleen een prachtige cultuurstad, het is ook een superbestemming voor wie een stedentrip wil combineren met een dagje strand. Met haar vele bars en brede stranden is Valencia een heerlijke Mediterrane stad. Hier vind je nog het echte traditionele Spanje. Door de tijden heen heeft de stad onder het bewind gestaan van Romeinen, Moren, Fransen en Engelsen, wat heeft geleid tot een veelheid aan invloeden. De verschillende stijlen geven de stad een charmant uiterlijk. Geweldig is het contrast van alle geschiedenis met de hypermoderne Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is één van de meest geprezen bezienswaardigheden in Valencia.

Wil je meer tips over Venetië en Valencia en lezen wat Sunair nog meer te vertellen heeft over New York? Lees dan het hele artikel in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine.