24 mei 2024
Thumbnail voor Opvallend veel wintersportboekingen bij Sunweb

Opvallend veel wintersportboekingen bij Sunweb

ROTTERDAM - Misschien komt het wel door de week sneeuw die we in februari in ons land hebben gehad, of wellicht door de lange lockdown, maar bij Sunweb stromen wintersportboekingen voor het seizoen ‘21/’22 binnen. De reisorganisatie meldt dat ze nu al het niveau boekingen hebben bereikt waar ze normaal gesproken eind april pas op zitten.


De drie bestemmingen die het meest geboekt zijn, liggen allemaal in Oostenrijk: Gerlos, Flachau en Mayrhofen. Er wordt niet alleen geboekt door klanten met vouchers van geannuleerde vakanties. Director Ski bij Sunweb Group Christian Tiefengraber meldt dat meer dan de helft van de boekingen nieuwe klanten zijn. “Dat laat zien dat Nederlanders vertrouwen hebben om hun wintersport alvast te boeken.”

Ook de groepsreizen zijn in trek. Tiefengraber: “Er zijn veel aanvragen gekomen van bedrijven voor vakanties met twintig personen of meer. We zagen dit al aankomen, dus we waren hier goed op voorbereid. Het grootste deel van de bestemmingen stond al online.”

Volgens Sunweb is wintersport een coronavriendelijke manier om op vakantie te gaan, vanwege de afstand tot elkaar en de bubbel waarin zo’n vakantie plaatsvindt. “Als de maatregelen het toelaten suizen sneeuwfanaten volgend seizoen weer de piste af. Wie weet kan er zelfs een voorzichtig pilsje gedronken worden met een foute après-ski-hit op de achtergrond.”