24 juni 2024
Thumbnail voor Reisagenten ontdekken de stad van de liefde tijdens ‘expeditie Parijs’ met Sunair Vakanties

Reisagenten ontdekken de stad van de liefde tijdens ‘expeditie Parijs’ met Sunair Vakanties

PARIJS - Op 11 en 20 oktober organiseerde Sunair Vakanties in samenwerking met NS International en Thalys twee ‘expeditie Parijs’ trips waarin reisagenten in één dag de stad ontdekten aan de hand van diverse opdrachten. Linda Andeweg vertelt in gesprek met Reisbizz.nl hoe de expedities verliepen.


De reisagenten moesten voor 'expeditie Parijs' in teams deelnemen. "De meeste hadden zich als setje aangemeld. Veel reisagenten vonden het leuk om samen met een maatje op stap te gaan en de stad te ontdekken. Er werden een hoop stappen gezet tijdens het ontdekken van de stad Parijs. De reisagenten zaten aan het einde van de dag makkelijk aan de 25.000 stappen (of meer)", aldus Linda.

Expeditiedag
"Per trip waren er negen teams die tijdens het maken van verschillende opdrachten Parijs gingen ontdekken. Zo’n expeditiedag ziet er ongeveer als volgt uit: vertrek met de Thalys uit Amsterdam om 07:15, aankomst Parijs om 10:38. Binnen 3 uur en 18 minuten sta je op Gare du Nord en kan het avontuur beginnen. Het is een ‘smooth operation’. De meeste reisagenten hadden nog niet eerder gereisd met de Thalys en waren blij verrast over het gemak, comfort en de snelheid van de rit", gaat Linda verder.

Opdrachten door de stad
De expeditie begon tijdens de heenreis in de trein met een quiz over NS International en Sunair. Daarnaast kregen de deelnemers expeditie-opdrachten, inclusief twee verplichte hotelbezoeken per team. "De reisagenten maken dan in de trein een planning om de tijd optimaal te kunnen benutten. Hoe kun je tijdens het ontdekken van de stad zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren, terwijl je tegelijkertijd zoveel mogelijk van de stad kunt zien?" Volgens Linda gingen de reisagenten fanatiek aan de slag met de excursie.

Opdrachten
Op Gare du Nord werden de reisagenten uitgezwaaid door Caroline Bik van NS International en Marja Bouwmeester en Linda Andeweg van Sunair. De reisagenten hadden tijdens de trip acht uur de tijd om Parijs te ontdekken, populaire Sunair hotels te bekijken en de winnaars van de expeditie te worden. Tijdens de terugreis werden deelnemers ondervraagd over hun opdrachten en werden er foto’s ter bewijs getoond.

"De verhalen die we horen, de hilarische foto’s die we zien, de kennis die de reisagent in zo’n korte tijd vergaren en dat enthousiasme! Daar doen we het voor", zegt Linda. "Naast het feit dat de reisagent ziet waar de hotels liggen, krijgen ze ook kennis over de verschillende wijken en over de afstanden, ervaren ze het handige metronetwerk en zien ze de highlights."

Aanbod SJORS
Volgens Sunair is het raadzaam om tijdig te boeken aangezien er veel vraag is naar Parijs en de Thalys. Dit kunnen reisagenten online en realtime doen via SJORS. "Populaire Sunair hotels in Parijs zijn: Hotel Mercure Gare du Nord Lafayette (hip, op loopafstand van het station), Les Jardins du Marais (in een leuke wijk, lijkt een soort dorp), du Vieux Saule (wie kent dit hotel niet?) en Hotel Basss (boutiquehotel in Montmartre)", aldus Linda. In SJORS staat er een aanbod klaar met verschillende opties.

Binnenkort kondigt Sunair een studiereis naar Londen aan.