7 september 2024
Thumbnail voor Riu Plaza Chicago: Nieuw hotel in het hart van de stad

Riu Plaza Chicago: Nieuw hotel in het hart van de stad

RIU Hotels & Resorts heeft donderdag het Riu Plaza Chicago geopend, een nieuw viersterrenhotel in het centrum van de stad. Dit is het vijfde 'urban hotel' van de Spaanse keten in de Verenigde Staten en het elfde wereldwijd.

Het Riu Plaza Chicago, met 390 kamers, ligt aan de beroemde Magnificent Mile, een van de bekendste winkelgebieden ter wereld. Een van de trekpleisters van het hotel is 'The Rooftop'-bar, die in september wordt geopend. Deze bar op de 27e verdieping biedt een panoramisch uitzicht over de stad vanaf een glazen balkon.

"Met deze nieuwe wolkenkrabber versterkt RIU zijn aanwezigheid in een van de grootste en meest competitieve vastgoedmarkten ter wereld", laat de keten weten. "Het hotel, gelegen op 150 E Ontario Street, heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor gasten eenvoudig toegang hebben tot bezienswaardigheden zoals het nabijgelegen The Bean in Millennium Park, de Willis Tower en de Navy Pier."

Het 28 verdiepingen tellende gebouw, geïnspireerd op de Chicago School, biedt "moderne faciliteiten zoals een fitnessruimte, een restaurant en een lobbybar. Het restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet dat bij de kamerprijs is inbegrepen, terwijl de lobbybar een Grab&Go-service biedt met een variatie aan snacks, koffie en drankjes."

Met de opening van Riu Plaza Chicago heeft RIU er weer een hotel in het centrum van een wereldstad bij. Naast Chicago heeft de keten stedelijke hotels in Panama, Guadalajara, Madrid, Berlijn, Londen, Dublin, Miami, San Francisco en twee in New York. RIU heeft ook plannen om uit te breiden naar Toronto en een derde hotel in New York op Broadway.