25 mei 2024
Thumbnail voor Scandinavië-specialist Nordic opent kantoor in Nederland

Scandinavië-specialist Nordic opent kantoor in Nederland

DEN HAAG - De Belgische reisorganisatie Nordic, die gespecialiseerd is in vakanties naar Scandinavië, opent een kantoor in Nederland. Juist de coronapandemie deed de reisorganisatie besluiten tot een versnelde uitvoering van de toekomstplannen.


Naast wintervakanties naar Lapland en IJsland voor het seizoen 2021/2022, kunnen reizigers binnenkort ook Hurtigruten-vakanties boeken. Dit zijn zeereizen langs de kust van Noorwegen. De reisorganisatie biedt ook vakanties naar Noorwegen, Zweden, Finland, Lapland, de Faeröer en IJsland voor aankomende zomer en het najaar aan. Het Nederlandse kantoor van Nordic staat in Nieuwegein, en Hugo van Drie (ex-Sunweb) is aangesteld als directeur.

“Dat ik Nordic mag opstarten op de Nederlandse markt is als een droom die uitkomt”, vertelt Van Drie. “Niet alleen het reisaanbod spreekt mij persoonlijk zeer aan, ook de kleinschaligheid en specialisatie van Nordic past goed bij mij.” Van Drie verwacht in de toekomst een toenemende belangstelling voor Scandinavië en IJsland als vakantiebestemming. Ook ziet de reisorganisatie een toenemende interesse voor een wintervakantie waarbij de klant meer wil dan alleen skiën.

Voor de Belgische reisorganisatie is de Nederlandse markt niet nieuw. “Veel Nederlanders wisten ons aanbod al wel te vinden, maar nu is er dus ook een aanspreekpunt in Nederland”, aldus de reisorganisatie. Voor aankomende winter zal Nordic wekelijks met een eigen rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Lapland vliegen.