7 september 2024
Thumbnail voor Sunweb Group neemt Deense reisorganisatie Atlantis Rejser over

Sunweb Group neemt Deense reisorganisatie Atlantis Rejser over

ROTTERDAM - Sunweb Group heeft de Deense reisorganisatie Atlantis Rejser, die gespecialiseerd is in reizen naar Egypte, overgenomen. Door de overname kan de organisatie haar positie in Denemarken versterken en het aanbod aan zonvakanties voor Deense klanten verder uitbreiden.


Atlantis Rejser werd in 1994 opgericht door de in Egypte geboren Ibrahim Ramadan. Jaarlijks verzorgt de reisorganisatie boekingen voor zo’n 30.000 Deense reizigers. Met de overname versterkt Sunweb Group het aanbod aan zonvakanties waarbij met name het aanbod aan winterzonvakanties wordt uitgebreid.

De acquisitie van Atlantis Rejser is voor Sunweb Group de tweede overname in drie maanden tijd. In november kondigde het bedrijf de overname van de Zweedse touroperator Airtours aan. De overname van Atlantis Rejser is een belangrijke strategische stap en draagt bij aan de ambitie van Sunweb Group om één van de grootste reisorganisaties van Scandinavië te worden.

Denen die reeds een vakantie hebben geboekt via de organisatie ondervinden geen gevolgen van de overname. De huidige werknemers zetten hun werk namelijk gewoon voort.

Krachten bundelen
Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, kijkt uit naar een mooie toekomst samen: "De overname van Atlantis Rejser is belangrijk voor Sunweb Group. We breiden hiermee niet alleen onze aanwezigheid in Scandinavië uit, maar krijgen ook de kans om de expertise en kennis te gebruiken van het team bij Atlantis Rejser. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten een nog breder scala aan hoogwaardige zonvakanties kunnen aanbieden dankzij deze samenwerking. We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Atlantis Rejser."

Intergratie
Volgens Ten Brink wordt Atlantis Rejser dit jaar geleidelijk geïntergreerd in Sunweb Group. "Zo zorgen we ervoor dat alle trouwe klanten van Atlantis Rejser nog steeds genieten van de bekende en hoogwaardige dienstverlening, het productportfolio en scherpe deals voor vakanties naar Egypte. Op langere termijn verwachten wij dat de samenwerking onze klanten veel voordelen oplevert, zoals een sterker portfolio, betere aanbiedingen en prijzen gecombineerd met de hoogst mogelijke kwaliteit", aldus Mattijs ten Brink.

Een populaire reisbestemming bij Denen
Vakanties naar Egypte zijn volgens de CCO van Atlantis Rejser, Jan Lockhart, bijzonder populair bij Denen. Hij acht de samenwerking met Sunweb Group bijzonder waardevol, aangezien Atlantis Rejser als een belangrijke aanvulling wordt gezien op het reisaanbod van de organisatie.

Op de hoofdfoto staan (van links naar rechts) Ibrahim Ramadan, Mattijs ten Brink en Jan Lockhart.