23 juli 2024
Thumbnail voor Sunweb ziet vertrouwen in vakantie herstellen, run op last-minute herfstvakantie

Sunweb ziet vertrouwen in vakantie herstellen, run op last-minute herfstvakantie

ROTTERDAM - Sunweb Group ziet de eerste tekenen van herstel, na een bewogen zomer voor de reisbranche. Door het sterk toenemende aantal boekingen voor de herfst- en winterperiode ziet de touroperator een herstel in het vertrouwen om op reis te gaan.


Sunweb zag in het begin van het hoogseizoen veel last-minute boekingen binnenkomen. Maar sinds een aantal weken ziet de touroperator dat steeds meer vakantiegangers hun vakantie verder vooruit durven te boeken. “De afgelopen maanden hebben wij continu ingespeeld op de onzekere situatie door onze klant meer zorg, meer up-to-date informatie en meer flexibiliteit en garanties te bieden. Een pakketreis is hierdoor ook meer dan ooit in trek”, vertelt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group. “Ik verwacht dat deze klantbehoefte blijft bestaan en daarom blijven we deze belangrijke services aan onze klanten aanbieden om hen te ontzorgen en hun gezondheid en veiligheid voorop te stellen.”

De afgelopen weken constateerde Sunweb een groei van 200 procent in boekingen tot en met oktober, ten opzichte van 2020. “In Spanje, waar de situatie rondom corona weer stabiel is, gaat het zelfs nog harder”, aldus de touroperator. Ook Griekenland blijft, na een drukke zomerperiode, als vakantiebestemming in trek. De populairste bestemmingen voor de herfst zijn Kreta, Lanzarote, Gran Canaria, Rhodos en Tenerife. Wat zonbestemmingen voor de winter betreft, ziet Sunweb dat Spanje en Portugal in trek zijn.

“Wintersport loopt beter dan ooit”
Volgens de touroperator zit het aanstaande wintersportseizoen al helemaal in de lift. De boekingen zijn veel sneller op gang gekomen dan voorgaande jaren. “Wintersportlieghebbers hebben het afgelopen jaar een seizoen over moeten slaan, waardoor we eind 2020 al veel vragen voor het seizoen ‘21/’22 ontvingen”, vervolgt Ten Brink. “Daarom hebben we het aanbod begin dit jaar al online gezet en veel klanten hebben hun wintersportvakantie al ver vooruit vastgelegd. Er is een eerste piek in boekingen te zien voor de Kerst- en de voorjaarsvakantie. Wat betreft het aantal boekingen lopen we nu nog gelijk op met ons beste jaar ooit.”