10 mei 2024
Thumbnail voor TUI lanceert nachttrein naar Oostenrijkse wintersportbestemmingen

TUI lanceert nachttrein naar Oostenrijkse wintersportbestemmingen

RIJSWIJK - TUI breidt komende winter het aanbod treinreizen fors uit met een nachttrein naar Oostenrijkse wintersportadressen. Vanaf december introduceert de reisorganisatie in samenwerking met GreenCityTrip de TUI Ski Express.


Sinds afgelopen mei bood TUI al naar zes bestemmingen stedentrips aan per nachttrein. Aangezien de zomervakantie bijna voorbij is, kijkt de reisorganisatie alvast vooruit naar het winterseizoen. “Naast het vliegtuig en de auto wordt de trein steeds populairder als vakantievervoermiddel”, aldus TUI. Vanaf 23 december tot en met 31 maart rijdt er elke vrijdag een nachttrein naar de Oostenrijkse wintersportplaatsen.

Alternatief vervoermiddel
“Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel”, stelt Arjan Kers, general manager TUI Nederland. “Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intentie en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.”

De Europese infrastructuur kan volgens de reisorganisatie nog wel wat uitbreiding en modernisering gebruiken, waardoor treinverbindingen soms nog een uitdaging vormen voor een reis. “Maar TUI kijkt liever naar de mogelijkheden dan naar de hobbels op het treintraject. Een directe verbinding – zonder overstappen naar de winterbestemming – is voor veel reizigers zeer welkom”, aldus de aankondiging. Uit onderzoek onder TUI-klanten blijkt dat slechts acht procent nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87 procent interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding. Dit geldt voor zowel jongere als oudere reizigers.

Direct skiën
De TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. De trein komt binnen bij Wörgl Oostenrijk en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse populaire wintersportplaatsen stopt. “Je vertrekt op vrijdagavond en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. Je kunt die dag direct skiën want de skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI.”

Alle bagage mag meegenomen worden zonder extra kosten. De eerste nacht breng je door in de trein in een slaapcoupé met (uitklap)bedden, met keuze uit diverse klasses en soorten comfort. Van een gedeelde coupé tot een privé-coupé.