18 april 2024
Thumbnail voor ‘Veel Nederlanders durven weer op vakantie’

‘Veel Nederlanders durven weer op vakantie’

VOORSCHOTEN - Versoepelingen rond de coronapandemie stimuleren de reislust. Veel Nederlanders durven weer op vakantie nu de overheid een groot aantal landen als veilig heeft bestempeld. Trends & Tourism deed eerder deze maand grootschalig onderzoek naar de vakantieplannen van de Nederlanders.


Zo blijkt dat 68 procent van de Nederlanders deze zomer beslist op vakantie gaat, terwijl 16 procent twijfelt, en slechts 17 procent verwacht niet te gaan. Voorgaande zomers lag dit percentage rond de 50 á 60 procent.

Buitenland
Dit jaar is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het buitenland weer populairder dan vakantie in eigen land. Slechts vier op de tien van de Nederlandse vakantiegangers kiest dit jaar voor een binnenlandse vakantie. Spanje (18 procent), Frankrijk (12 procent) en Griekenland (9 procent) zijn de populairste buitenlandse bestemmingen. De meeste vakanties moeten echter nog geboekt worden, blijkt uit het onderzoek.

Voor buitenlandse vakanties heeft slechts 40 procent van de vakantiegangers het verblijf geboekt. Dat terwijl ruim de helft van de vakantiegangers die komende zomer in eigen land willen blijven het verblijf al geboekt of geregeld hebben.

Er is in dit onderzoek rekening gehouden met vakanties van een week of langer in de komende zomerperiode (1 juni t/m 30 september).