14 mei 2024
Thumbnail voor Voormalig K3-tje Kathleen Aerts: Was ik maar eerder naar Zuid-Afrika verhuisd

Voormalig K3-tje Kathleen Aerts: Was ik maar eerder naar Zuid-Afrika verhuisd

PAARL - Kathleen Aerts, ook bekend van de succesvolle meidengroep K3, heeft haar carrière als zangeres verruild voor een leven in Zuid-Afrika en woont inmiddels acht jaar in Paarl. Met een eigen reisbureau, guesthouse en wijngaard zijn de dagen van Kathleen goed gevuld, maar ze zou het niet anders willen. “Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.”


"Eerder andersom, was ik maar eerder naar Zuid-Afrika verhuisd", vertelt Kathleen in gesprek met Reisbizz Magazine. Kathleen en haar man Steven hebben hun reisonderneming ‘StievieWonderTours’ genoemd. Het reisbedrijf, dat zich specialiseert in Zuidelijk Afrika, biedt met tien bestemmingen en verschillende excursies een breed scala aan reizen voor de Belgische, Nederlandse en sinds kort ook Engelse markt. "Na onze verhuizing wilde Steven direct aan de slag. Ik was net gestopt bij K3 en vond een pauze wel even fijn. Steven, die zijn baan bij de politie had opgezegd wilde direct verder en schreef zich in voor een gidsencursus in Kaapstad. Ik ben een keer met hem meegegaan en dat beviel zo goed dat ik ook verder wilde in de reisbranche."

Zo gezegd, zo gedaan. Kathleen en Steven schreven zich in bij de Kamer van Koophandel in Zuid-Afrika en gingen aan de slag. "In het begin deden we alles zelf: van het organiseren van reizen tot het begeleiden en het bijkomende administratieve werk. De grootste uitdaging bleek echter het samenstellen van het juiste team. Inmiddels hebben we dertien mensen in dienst, waarmee we elke dag prettig samenwerken.”

Hecht team
Kathleen en Steven vormen samen een hecht team op zowel zakelijk- als privévlak. "Ik hoor je al denken. 'Word je dan nooit moe van elkaar?' Maar het antwoord is nee", lacht Kathleen. "Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar we kunnen elkaar heel moeilijk missen. We raken echt nooit uitgepraat en het voelt een beetje alsof je een deel van jezelf kwijt bent als we niet samen zijn. Dus voor ons werkt dit heel goed." Kathleen heeft wel één regel als het op werk aankomt: "werkgrenzen stellen. Als we thuis zijn, dan zijn we ook écht thuis. Dus geen mailtjes meer, laptop dicht en gewoon lekker relaxed."

Wil je meer lezen over Kathleen en haar leven in Zuid-Afrika? Lees dan het hele artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.