19 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Frankrijk start proeven met vaccinatiepaspoort in poging reizen te hervatten

ORLY - Frankrijk zet stappen in de richting van een brede uitrol van digitale gezondheidscertificaten met de start van proeven op binnenlandse vluchten. Daardoor staat het land in Europa in de voorhoede van de inspanningen om reizen met zogenaamde coronapaspoorten weer op gang te brengen.

Thumbnail voor

Emirates en DHA starten met digitale verificatie medische Covid-dossiers

AMSTERDAM - Emirates en de Dubai Health Authority (DHA) zijn begonnen met de implementatie van volledige digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers met betrekking tot tests en vaccinaties voor reizigers die in de VAE verblijven. Deze ontwikkeling maakt reisprocedures makkelijker, verkort wachttijden en vergroot de efficiëntie.

Thumbnail voor

Treinverkeer naar Schiphol deze week mogelijk ontregeld door acties FNV Spoor

UTRECHT - Vanaf woensdag 28 april tot en met zaterdag 1 mei heeft FNV Spoor acties aangekondigd op verschillende verkeersleidingsposten van ProRail. De NS doet onderzoek naar de gevolgen voor het treinverkeer. De vakbond dwingt Prorail akkoord te gaan met eisen voor een nieuwe cao en dupeert reizigers die afhankelijk zijn van het treinverkeer.

Thumbnail voor

Aeromexico vanaf juli weer dagelijks met passagiers naar Schiphol

SCHIPHOL - Aeromexico heeft veel vertrouwen in de zomer en vliegt daarom per 1 juli weer dagelijks op de lijndienst tussen Schiphol en Mexico Stad. De Mexicaanse KLM-partner blijft voor de route gebruikmaken van de Boeing 787-9 Dreamliner.

Thumbnail voor

Parkvakanties grootste stijger in Social Travel 30

SNEEK - In het eerste kwartaal van 2021 is Parkvakanties gestegen van de dertigste naar de achttiende positie in de Social Travel 30. In deze ranglijst van Emerce is de vakantie- en bungalowvergelijker de grootste stijger.

Thumbnail voor

Nederlanders in India kunnen nog gewoon terug naar huis, want het vliegverbod is geen vliegverbod

SCHIPHOL - Op sociale media verschijnen berichten van enigszins paniekerige Nederlanders en in Nederland wonende Indiase expats, die nu in India zijn en zich afvragen of ze nog wel naar huis kunnen. Het antwoord is: ja. Het vliegverbod dat per vanavond 18 uur wordt ingevoerd, is door alle uitzonderingen namelijk geen echt vliegverbod.

Thumbnail voor

Prijsvrij: Op zijn vroegst woensdag duidelijkheid over overname D-reizen

DEN BOSCH – Niet eerder dan woensdag 28 april weet reisorganisatie Prijsvrij of het bod dat ze samen met het Duitse Rewe uitbrengt op D-reizen wordt geaccepteerd door de curatoren van de failliete reisketen. Dat meldt directeur Marc van Deursen van Prijsvrij maandag in een persoonlijk gesprek met Reisbizz.nl op het kantoor van de online reisaanbieder in Den Bosch.

Thumbnail voor

Reisbubbel tussen Hongkong en Singapore vanaf eind mei van start

HONGKONG - De lang verwachte 'air travel bubble' tussen Hongkong en Singapore gaat over een maand alsnog van start. Dat hebben de regeringen van beide steden bekendgemaakt. De vliegbubbel zou in november al van start gaan, maar vanwege nieuwe coronabesmettingen moest dat keer op keer worden uitgesteld.

Thumbnail voor

Gevaccineerde Amerikanen vanaf komende zomer welkom voor vakantie in Europese Unie

BRUSSEL - Komende zomer mogen Amerikanen die volledig zijn gevaccineerd weer naar de Europese Unie reizen voor bijvoobeeld een vakantie. Dit liet voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen afgelopen weekend in een interview met The New York Times weten. De grens is al meer dan een jaar gesloten vanwege de coronapandemie.

Thumbnail voor

Kabinet voert vliegverbod in voor passagiersvluchten uit India

DEN HAAG - Vanaf maandag 26 april om 18.00 uur tot zeker 1 mei geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit India, zo heeft het kabinet besloten. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven toegestaan. Er is onzekerheid over de Indiase mutaties en het kabinet wil voorkomen dat Nederland voor passagiers uit India een voorkeursoptie wordt voor inreizen naar de Europese Unie.

Thumbnail voor

Oostenrijk op 19 mei weer open

SCHIPHOL - Vanaf 19 mei gaan de horeca en hotels in Oostenrijk weer open, dat maakte het land vrijdag bekend. "We werken eraan om het aantal Corona-besmettingen laag te houden en we kijken ernaar uit u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een vakantie in Oostenrijk", laat het land weten.

Thumbnail voor

Turkish Airlines hervat vluchten naar Seychellen

SCHIPHOL - Turkish Airlines heeft vrijdag (23 april) de lijnvluchten tussen Istanbul en de Seychellen hervat na een afwezigheid van een jaar wegens de coronapandemie. Toeristen zijn weer volop welkom op de eilandengroep.

Thumbnail voor

NS: reispotentie voor steden Lyon en Oberhausen

AMSTERDAM - NS International is het afgelopen jaar druk bezig geweest de internationale trein aantrekkelijk te maken voor alle bestemmingen tot 700 km. Uit een marktanalyse van de internationale vervoerder blijkt dat niet alleen de bekende treinbestemmingen Antwerpen, Brussel en Parijs, populair zijn. Twee bestemmingen met veel potentie zijn Oberhausen en Lyon, aldus NS.

Thumbnail voor

KLM maakt Europese WiFi-prijzen bekend: voor 12 euro heel de vlucht Netflix

SCHIPHOL - KLM is deze week begonnen met de uitrol van WiFi op Europese vluchten. Op verzoek van deze site heeft het bedrijf nu de exacte prijzen bekendgemaakt. Die lopen uiteen van 0 euro voor een half uurtje Whatsappen tot 12 euro voor heel de vlucht Netflix.

Thumbnail voor

ANVR/GFK Monitor: Voorzichtige stijging aantal boekingen in maart 2021

LEUSDEN – In de laatste boekingscijfers van de onderzoeksmonitor van de ANVR en GFK constateren de partijen een voorzichtige stijging in het aantal boekingen voor maart 2021. Ter vergelijking met de cijfers van 2020 en 2019 laat maart 2021 een duidelijke stijging zien ten opzichte van de voorgaande maanden dit jaar.