20 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Oproep: doe mee aan ons maandelijks panel

SCHIPHOL - Wil jij ons helpen door maandelijks op anonieme wijze de trends binnen jouw reisbureau of als ZRA/MRA te delen? Dan doen we een oproep om je in te schrijven voor ons Reisbizz.nl panel. Op basis van de uitkomsten publiceren we iedere maand de belangrijkste boekingstrends.

Thumbnail voor

Business Travel Partners breidt uit naar België

SCHIPHOL - Het samenwerkingsverband van zelfstandige zakenreisorganisaties, Business Travel Partners (BTP), breidt uit naar België. Het bestuur van de organisatie laat Reismedia weten dat BTS Travel Group uit Antwerpen is toegetreden tot BTP.

Thumbnail voor

‘Kabinet verlengt negatief reisadvies voor heel de wereld tot na meivakantie’

DEN HAAG - Het kabinet maakt dinsdagavond op de coronapersconferentie bekend dat het negatieve reisadvies voor heel de wereld verlengd wordt tot na de meivakantie. Dat melden ingewijden aan onder meer De Telegraaf, de NOS en het Algemeen Dagblad.

Thumbnail voor

Frank Oostdam: ‘Slechte zaak als kabinet geen perspectief geeft op zomervakantie’

SCHIPHOL - Afgelopen weekend lekte informatie uit over de persconferentie van morgenavond. De avondklok zou worden verlengd en verdere versoepelingen zitten er volgens Haagse bronnen ook niet in. Voor de reisbranche zijn dit geen goede voortekens. Reisbizz.nl vroeg aan ANVR-directeur Frank Oostdam wat hij verwacht van de aankondigingen van morgen.

Thumbnail voor

Op vakantie gaan naar Thailand wordt makkelijker

BANGKOK - De Thaise regering maakt het vanaf 1 april makkelijker voor buitenlandse toeristen om in dat land weer op vakantie te gaan. Zo wordt de verplichte quarantaineperiode verkort en wordt er tijdens die quarantaineperiode ook meer vrijheid geboden.

Thumbnail voor

Prijsvrij Vakanties treft schikking met curatoren Thomas Cook

DEN BOSCH – Prijsvrij Vakanties heeft een bedrag ontvangen van €4,22 miljoen euro als gevolg van schikkingen met D-reizen (D-rT) en de curatoren van Thomas Cook. Prijsvrij-directeur Marc van Deursen meldt aan Reisbizz.nl dat het bedrag al is bijgeschreven.

Thumbnail voor

Qantas-topman verwacht verplichte vaccinatie voor reizigers

LONDEN - Qantas-topman Alan Joyce verwacht dat overheden vaccinaties verplicht gaan stellen voor internationale reizigers. Dat zegt hij in een interview met de BBC. Volgens Joyce overwegen veel regeringen een vaccinatie als voorwaarde voor toegang tot het land.

Thumbnail voor

Riksja Travel: Kleinschalig reizen sleutel tot coronaproof reizen

LEIDEN - Morgen maakt premier Mark Rutte in een persconferentie bekend wat de reismogelijkheden zijn voor de meivakantie en wordt er alvast vooruit gekeken naar de zomervakantie. Volgens Riksja Travel kan het individueel kleinschalig reizen, wat de laatste jaren in opmars is, nog wel eens de sleutel zijn tot coronaproof op vakantie gaan.

Thumbnail voor

Royal Caribbean vaart in juni weer uit

SCHIPHOL - Royal Caribbean start deze zomer vanaf juni met cruises van zeven dagen. De Adventure of the Seas voert de cruises uit vanaf Nassau op de Bahamas. De afvaarten van een week zijn in het begin voor minder dan 100 procent bezet. De bezettingsgraad zal na verloop van tijd stijgen, aldus de reder.

Thumbnail voor

Celebrity Cruises vanaf juni van Sint Maarten naar Aruba en Curaçao

SCHIPHOL - Celebrity Cruises heeft zijn langverwachte terugkeer aangekondigd. De Celebrity Millenium heeft het afgelopen jaar een moderniseringsprogramma doorlopen en heeft vanaf 5 juni Sint Maarten als thuishaven. Van daaruit worden cruises georganiseerd naar Aruba, Curaçao, Barbados, Tortola en Saint Lucia.

Thumbnail voor

Austrian Airlines serveert Oostenrijkse delicatessen in Economy Class

WENEN - Passagiers die met Austrian Airlines in Economy Class binnen Europa vliegen, kunnen vanaf nu tegen betaling kiezen uit typisch Oostenrijkse gerechten. De luchtvaartmaatschappij biedt een breed aanbod aan delicatessen onder de naam Austrian Melangerie.

Thumbnail voor

Vliegverkeer IJsland kort ontregeld door vulkaanuitbarsting

REYKJAVIK - Het vliegverkeer op IJsland is vrijdagavond kort ontregeld geweest door een vulkaanuitbarsting, niet ver van hoofdstad Reykjavik. Zaterdagochtend konden de eerste vluchten echter weer vertrekken, waaronder de Icelandair-vlucht van Keflavik naar Schiphol.

Thumbnail voor

FTI introduceert ‘Happy Egypte Days’ en zet extra vluchten in

HOOFDDORP - FTI kondigt boekingscampagne ‘Happy Egypte Days’ aan en geeft 150 euro korting op boekingen voor geselecteerde reizen naar de Rode Zee tot en met maandag 22 maart 2021. Volgens FTI is Egypte een ideale vakantiebestemming voor wanneer het toerisme weer opstart.

Thumbnail voor

Club Med biedt korting voor komend winterseizoen

AMSTERDAM - Club Med ziet dat er veel aanvragen zijn voor volgend winterseizoen. Om hierop te anticiperen biedt het bedrijf 15% korting per persoon op alle resorts voor de komende winterperiode.

Thumbnail voor

Reismedia breidt redactieteam uit

SCHIPHOL – Sinds het begin van deze maand is de redactie van Reismedia verder uitgebreid. Bibi Mol is het team komen versterken en richt zich volledig op de nieuwsvoorziening op de website Reisbizz.nl en de bijbehorende social media kanalen. Ook is deze week Lonneke de Hoog begonnen als stagiaire bij Reisbizz.nl. Zij houdt zich bezig met zowel redactioneel werk als social media.