19 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

VS: mogelijke opheffing inreisverbod vanuit EU

WASHINGTON D.C. - De Amerikaanse regering overweegt om vanaf half mei het inreisverbod voor reizigers uit de EU op te heffen. Tegen die tijd zou elke Amerikaan de mogelijkheid moeten hebben om zich te laten vaccineren, waardoor de grenzen ‘veilig’ kunnen heropenen.

Thumbnail voor

FTI introduceert Corona Zekerheidspakket voor pakketreizen

HOOFDDORP – De testfaciliteiten worden steeds beter en de vaccinatiegraad neemt toe, dus komt bij veel consumenten de wens om binnenkort te reizen terug. Om meer zekerheid te bieden aan klanten komt FTI Group met een Corona Zekerheidspakket waarmee de touroperator bescherming geeft aan de klant zonder extra kosten voor de reiziger.

Thumbnail voor

Cathay Pacific voert wederom succesvolle test uit met digitaal reispaspoort

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappijen spelen in op de actualiteit en ontwikkelen hulpmiddelen voor reizigers om zo gemakkelijk mogelijk te reizen. Ook Cathay Pacific levert een bijdrage aan de introductie van digitale gezondheidsplatforms met de CommonPass app.

Thumbnail voor

ANNONU Events organiseert Europa Event voor consument in Den Haag

CASTRICUM – Na maanden van strenge restricties kunnen reizigers weer gaan nadenken over hun reisplannen. Nederlandse en Belgische consumenten kunnen tijdens het Europa Event van ANNONU Events kennis maken met allerlei Europese bestemmingen.

Thumbnail voor

Roompot introduceert digitale animatie voor thuis

GOES – Animatie op parken zal er de komende jaren helemaal anders uitzien. Roompot introduceert digitale animatie voor gasten op het park, maar ook voor thuis.

Thumbnail voor

Finnair: algemeen callcenter voor Europese markten

VANTAA - Nederlandse reisagenten die in contact willen komen met Finnair, komen in het vervolg terecht bij een algemeen callcenter. De luchtvaartmaatschappij brengt de helpdesk van alle Europese markten onder in één service center.

Thumbnail voor

VvKR kondigt tweede editie online reisbeurs aan

HUIZEN - De Vereniging voor Kleine Reisorganisaties (VvKR) heeft aangekondigd een tweede editie van de online reisbeurs te houden. Deze vindt van maandag 22 maart tot en met 26 maart plaats.

Thumbnail voor

Griekenland breidt aanbod luxe hotels uit

ATHENE - Harry Theoharis, de Griekse minister van Toerisme, kondigde eerder deze maand aan dat Griekenland op 14 mei weer open zal gaan voor toeristen. Uiteraard wel met vaccinatie, een negatieve PCR-test of bewijs van antistoffen. In de aanloop naar de heropening maken verschillende nieuwe luxe hotels in Griekenland komende tijd hun debuut.

Thumbnail voor

Ontdek Spaanse steden tijdens webinar Turespaña

DEN HAAG - Donderdag 25 maart vindt een nieuwe webinar plaats, waarin kennis wordt gemaakt met verschillende Spaanse steden. Het online event is van 10:00 tot 17:00 uur.

Thumbnail voor

TUI fly maakt opnieuw testvlucht met Boeing 737 MAX vanaf Schiphol

SCHIPHOL - TUI fly heeft donderdagochtend opnieuw een testvlucht uitgevoerd met een Boeing 737 MAX. Nadat maandag de PH-TFP voor het eerst in anderhalf jaar het luchtruim koos was het nu de beurt aan de PH-TFO, die iets na 10.00 uur van Schiphol vertrok.

Thumbnail voor

IATA Travel Pass voor het eerst getest op internationale vlucht

GENÈVE - Het digitale coronapaspoort van IATA is voor het eerst gebruikt door reizigers om gezondheidsgegevens op te bewaren. Het ging om een test tijdens een vlucht van Singapore Airlines naar Londen. Luchtvaartorganisatie IATA wil de Travel Pass app wereldwijd introduceren voor een veilige herstart van het internationale vliegverkeer.

Thumbnail voor

Luchthaven Bonaire blijft open tijdens lockdown

KRALENDIJK - De luchthaven van Bonaire blijft open tijdens de lockdown, die vandaag ingaat en twee weken duurt. “Het is belangrijk het vliegveld open te houden voor essentiële reizen en vrachtvervoer naar het eiland”, aldus gezaghebber Edison Rijna.

Thumbnail voor

Nieuw-Zeeland denkt over toelaten toeristen

WELLINGTON - Sinds de coronapandemie heeft Nieuw-Zeeland toeristen buiten het land gehouden. Uit bronnen van de NOS blijkt dat Nieuw-Zeeland er nu voor het eerst weer over nadenkt.

Thumbnail voor

D-reizen breidt aanbod uit met Vacanceselect accommodaties

HOOFDDORP – D-reizen en Vacanceselect slaan de handen in één en gaan samenwerken op het gebied van camping en glamping vakanties. In Nederland is D-reizen de enige die haar aanbod mag uitbreiden met dat van Vacanceselect.

Thumbnail voor

Scandinavië-specialist Nordic wil met Corendon naar Lapland

SCHIPHOL - Touroperator Nordic, dat sinds kort actief is op de Nederlandse markt, wil komende winter met Corendon Dutch Airlines chartervluchten uitvoeren van Schiphol naar Lapland. Dat zegt topman Hugo van Drie.