7 september 2024
Thumbnail voor Reisbizz Festival op bijzondere plek: Burgers’ Zoo viert 100-jarig jubileum

Reisbizz Festival op bijzondere plek: Burgers’ Zoo viert 100-jarig jubileum

Burgers’ Zoo viert dinsdag haar 100-jarige jubileum in Arnhem. Het familiebedrijf, gelegen in een bosrijk gebied van 45 hectare ten noorden van de stad, opende op 23 juli 1924 haar deuren op deze plek. Sindsdien staat het park bekend om zijn diervriendelijke aanpak en zal dit de plek zijn waar het Reisbizz Festival gehouden wordt op 8 september. Daarom sprak Reisbizz vandaag Bas Lukkenaar van de afdeling PR & Communicatie. 

Bas Lukkenaar vertelt: “Burgers’ Zoo is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf gebleven zonder jaarlijkse subsidies van de overheid en zonder sponsorgeld uit het bedrijfsleven.” De dierentuin staat bekend om zijn ecodisplays, zoals de Bush (tropisch regenwoud), Desert (rotswoestijn van Arizona) en Ocean (tropisch koraalrif), die de natuurlijke leefgebieden van dieren nauwkeurig nabootsen. “De opening van de Bush in 1988 was spectaculair en heeft de dierentuinwereld internationaal veranderd,” voegt Bas toe. In 2013 ontving Burgers’ Zoo het predicaat ‘Koninklijk’.

Reisbizz Festival
Op zondag 8 september organiseert Reisbizz het Reisbizz Festival in Burgers' Zoo. Reisagenten en hun introducee(s) zijn van harte welkom om deel te nemen aan een leuk en informatief programma met vele partners uit de reisbranche. Tijdens het festival kun je netwerken, genieten van zomerse muziek en maak je kans op geweldige prijzen. Ook krijg je de gelegenheid om meer van deze prachtige dierentuin te zien. Aanmelden kan via deze link, maar wees er snel bij, want vol is vol!

Toekomstplannen Burgers' Zoo
"Burgers’ Zoo blijft zich richten op vernieuwing met plannen voor nieuwe ecodisplays. Het park ziet zichzelf als essentieel in het verkleinen van de kloof tussen mens en natuur en benadrukt zijn rol in natuurbehoud. Al meer dan 35 jaar beschermt Burgers’ Zoo een natuurgebied van meer dan 400 vierkante kilometer in Belize. Daarnaast is het park medeoprichter en hoofdsponsor van Stichting Future For Nature, die jonge natuurbeschermers wereldwijd ondersteunt", sluit Bas af.

Hier wil je natuurlijk gewoon heen! Vergeet dus niet om je aan te melden voor het Reisbizz Festival op 8 september. Dan zien we je in deze prachtige dierentuin.