5 maart 2024
Thumbnail voor Saoedi-Arabië accepteert als een van de eerste landen de IATA Travel Pass

Saoedi-Arabië accepteert als een van de eerste landen de IATA Travel Pass

RIYAD - Het koninkrijk Saoedi-Arabië zal vanaf 30 september aanstaande de IATA Travel Pass accepteren als bewijs van een negatieve COVID-19-test voor alle reizigers. Veel airlines accepteren dat ‘coronapaspoort’ al, maar Saoedi-Arabië is een van de eerste landen die het toelaat.


De International Air Transport Association (IATA) zegt de beslissing van de General Authority of Civil Aviation (GACA) in Riyad te verwelkomen. Wie nu naar of vanuit het land vliegt, kan gebruik maken van ofwel de IATA Travel Pass ofwel de app Tawakkalna, de nationale gezondheids-app die is ontwikkeld door de Saudi Data and Artificial Intelligence Authority (SDAIA).

Saoedi-Arabië heeft de grenzen voor gevaccineerde toeristen daarmee geopend; sinds de nazomer van 2019 tracht het land meer buitenlandse toeristen te lokken. Wel is behalve een vaccinatiebewijs een toeristenvisum nodig. Tevens moet een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kunnen worden getoond.

De IATA hoopt dat de Saoedi’s ook snel de vaccinatiebewijzen via de Travel Pass zullen accepteren, reizigers moeten daarvan nu nog een papieren bewijs overleggen.