19 juli 2024
Thumbnail voor Tim Zegveld van YourTravel: Dit jaar heeft mij een hoop gebracht

Tim Zegveld van YourTravel: Dit jaar heeft mij een hoop gebracht

NEDERWEERT - Tim Zegveld van YourTravel kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. In gesprek met Reisbizz.nl vertelt Zegveld dat ondanks dat de door hemzelf “mooi opgebouwde reizen weer steen voor steen afgebouwd moesten worden”, de pandemie hem ook veel heeft gebracht.


“Vorig jaar oktober hield alles op. De reizen die omgeboekt en geannuleerd moesten worden, waren afgerond en het werk kwam stil te liggen”, vertelt Zegveld. “Natuurlijk doet het pijn om al die mooie reizen weer opnieuw door je vingers te zien glippen. Met name het maatwerk, dat bouw je steen voor steen op om vervolgens steen voor steen weer te moeten afbouwen.”

Fijne samenwerking met touroperators
Zegveld is over dat ‘afbouwen’ zeer te spreken over de fijne samenwerking met de touroperators tijdens dit rampjaar. “Het is allemaal goed gegaan met het omboeken en oplossen van soms complexe dossiers. Uiteraard duurde het soms lang maar ik heb wel ervaren dat er flexibiliteit was bij de reisorganisaties. Mijn klanten waren ook geduldig en gaven mij alle vertrouwen. Zolang je maar met hen blijft communiceren komt het goed.”

Toen de reisindustrie plots stil kwam te liggen, was Zegveld genoodzaakt een stapje terug te nemen. “De afgelopen tien jaar heb ik alleen maar door gebuffeld, ik had nergens anders tijd voor. Het was heel goed voor mij dat ik noodgedwongen een paar versnellingen moest terugschakelen.”

Zegveld had hierdoor weer tijd voor andere dingen. “Ik heb veel gewandeld in de mooie natuur die Nederland rijk is, echt uit kunnen rusten en tijd voor mijn gezin en vrienden vrij gemaakt. Mijn partner Janette heeft een goed inkomen en met de buffer die ik had opgebouwd was het niet nodig om elders te gaan werken. Ik kijk terug op een mooi jaar, het heeft me ook een hoop gebracht.”

Herstel
Volgens Zegveld trekken de boekingen weer goed aan. Geen stormloop maar dat vindt hij wel prettig. “De automatismen zijn er een beetje uit, op deze manier kan ik er weer langzaam in terugkomen.” Zelf gaat Zegveld met zijn gezin binnenkort genieten van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos.