19 mei 2024
Thumbnail voor Veel Nederlanders op vakantie in eigen land: ‘Hoge prijzen hebben invloed op plannen’

Veel Nederlanders op vakantie in eigen land: ‘Hoge prijzen hebben invloed op plannen’

Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

Bijna de helft van de ondervraagden zegt dat de hoge prijzen invloed hebben op de vakantieplannen. Vakantiegangers in Nederland gaan daarom korter op vakantie. Ook kiezen mensen ervoor om minder vaak betaalde uitjes te ondernemen of uit eten te gaan. In vergelijking met voorgaande jaren zegt ruim een kwart dat zij minder uitgeven. Ruim een derde geeft hetzelfde uit deze meivakantie.

Midweek
De grootste groep (33 procent) gaat een midweek op vakantie, gevolgd door een week of een weekend (beide 26 procent). Aan activiteiten, eten en drinken zegt het merendeel zo'n 50 euro uit te geven per persoon per dag. Voor een gezin met twee ouders en twee kinderen die een midweek op vakantie gaan in Nederland wordt er gemiddeld tussen de 700 en 2600 euro uitgegeven deze meivakantie.

Een grote groep mensen gaat in de meivakantie naar het buitenland op vakantie. De luchthavens in Nederland zijn dan ook voorbereid op grote drukte, maar: “Vorig jaar hadden we buiten nog een tent staan en hekken, maar dat is dit jaar niet meer.”

Ben jij een (zelfstandig) reisagent en wil jij ook deelnemen aan de events van de Reisbizz Society, lees dan verder! Als lid van de Reisbizz Society neem je kosteloos deel aan onze events en workshop en ontvang je het Reisbizz en het Triptalk Magazine op je deurmat. Interesse? Word dan hier snel lid!