28 februari 2024
Thumbnail voor WestJet na een jaar terug op Schiphol

WestJet na een jaar terug op Schiphol

SCHIPHOL - WestJet is na een jaar weer terug op Schiphol. Aan het begin van de middag arriveerde een Boeing 787-9 van de Canadese maatschappij op de Nederlandse luchthaven, na een vlucht uit Calgary. WestJet vliegt vanaf nu drie keer per week op deze route.


De vluchten zijn boekbaar tot en met het einde van het winterseizoen, eind maart. Maar WestJet hoopt dat de route snel het hele jaar door gevlogen kan worden, zo vertelt CCO Diederik Pen deze maand in een interview met Luchtvaartnieuws Magazine. Hij heeft daarvoor slots aangevraagd.

In Boeing 787-9 Dreamliner (het enige type longhaul-toestel in de vloot van WestJet) is plaats voor 320 passagiers in een drieklassenconfiguratie.

WestJet werkt intensief samen met KLM in de vorm van een codeshare-overeenkomst. Zo kunnen de Canadezen reizigers vanaf Schiphol doorverbindingen aanbieden naar andere steden in Europa op één ticket en zonder de bagage opnieuw te moeten inchecken.

De WestJet-code (WS) komt nu op de KLM-vluchten naar: Wenen, Brussel, Kopenhagen, Toulouse, Lyon, Frankfurt, München, Berlijn, Hannover, Athene, Milaan Malpensa, Venetië, Lissabon, Glasgow, Edinburgh, Madrid, Geneve, Manchester, Londen Heathrow en City.