19 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Ook VakantieXperts Den Ham stapt over naar de Travel Club

DEN HAM - Noël Ten Thije stapt met haar VakantieXperts reisbureau in Den Ham over naar de franchise-formule van de Travel Club. De franchise collega’s en touroperators zijn inmiddels ingelicht en de nieuwe naam is ook al bekend. Als gevolg van het faillissement van de D-rt Groep is de franchiseovereenkomst komen te vervallen en werd Ten Thije genoodzaakt om een overstap te maken.

Thumbnail voor

Eurowings van Düsseldorf naar Rusland en Georgië

DÜSSELDORF - Eurowings vliegt komende zomer voor het eerst naar Rusland en Georgië. De Lufthansa-dochter start in juli vluchten van het bij Nederlanders populaire Düsseldorf Airport naar Jekaterinenburg, Krasnodar en Tbilisi. 

Thumbnail voor

D-Reizen interessante propositie voor Prijsvrij en Rewe

DEN BOSCH - In Nederland wordt met spanning uitgekeken naar een mogelijk nieuwe toekomst van D-reizen, het bedrijf dat begin deze week door de rechter failliet werd verklaard. Voor een mogelijke doorstart ligt een kapitaalkrachtige buitenlandse partij voor de hand. Prijsvrij-directeur Marc van Deursen meldt in gesprek met Reisbizz.nl dat D-reizen voor zijn bedrijf, in combinatie met de Duitse Rewe groep, een interessant propositie kan zijn.

Thumbnail voor

Medewerkers Transavia helpen GGD met vaccineren

SCHIPHOL - Medewerkers van Transavia gaan de verschillende regionale GGD’s ondersteunen bij de landelijke coronavaccinatiecampagne. Door de beschikbaarheid van nieuwe vaccins is er bij de GGD een toename in vaccinatiecapaciteit en dus behoefte aan extra hulp.

Thumbnail voor

SGR: Maandag eerste 50 miljoen euro uit voucherfonds bij reisorganisaties

ROTTERDAM - De consumenten die nog geld terug verwachten voor hun vervallen reisvouchers, hoeven niet lang meer te wachten. Volgens verschillende bronnen hebben de SGR en de staat hun handtekening gezet onder de overeenkomst die het voucherfonds mogelijk maakt. Maandag verwacht de SGR het eerste deel van het geld te ontvangen.

Thumbnail voor

Harm Kreulen: wegvallen van D-Reizen leidt tot verschraling distributie

SCHIPHOL - Door het bankroet van D-reizen valt “een icoon” weg uit de reiswereld, zegt KLM-Nederland-directeur Harm Kreulen tegen deze site. De KLM-bestuurder vindt het triest dat zoveel medewerkers de dupe zijn van het faillissement. Daarnaast vindt er verschraling plaats in de reisretail, aldus Kreulen.

Thumbnail voor

ANVR en Vakantiebeurs organiseren online inspiratiesessie

LEUSDEN - Begin juni organiseert de Vakantiebeurs de 'I ♥ Travel' show waarin vakantieliefhebbers op interactieve manier een online reisbeleving kunnen ervaren. In een online inspiratiesessie informeren de ANVR en de vakantiebeurs over het nieuwe online concept.

Thumbnail voor

Geen test en quarantaine meer voor reizigers uit Portugal

DEN HAAG - Reizigers uit het Portugese vasteland en de Azoren hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine. Ook geldt er geen testverplichting meer voor hen. Hiertoe is besloten vanwege het lage aantal besmettingen in het Zuid-Europese land.

Thumbnail voor

TUI Nederland biedt weer beperkt aantal Europese lijndiensten aan

SCHIPHOL - Na een onderbreking van enkele maanden als gevolg van de strenge reisrestricties biedt TUI sinds vorige week weer Europese lijndiensten aan vanaf Schiphol. Het gaat om een bescheiden netwerk, bedoeld voor ticket only-reizigers die om noodzakelijke redenen reizen.

Thumbnail voor

Roompot kondigt opening dertiende park in Noord-Holland aan

GOES – Roompot breidt het aantal vakantieparken in Noord-Holland uit naar dertien, waarmee het aantal parken op 195 komt. Gasten kunnen vanaf vandaag hun vakantie op het park Strand49 in Sint Maartenszee bij Roompot boeken.

Thumbnail voor

Norwegian Cruise Line lanceert docuserie over herstart cruisen

AMSTERDAM – Terwijl Norwegian Cruise Line (NCL) nog bezig is met voorbereidingen treffen voor de herstart met de eerste cruises die gepland staan vanaf juli, kondigt de rederij de première van ‘EMBARK - The Series’ aan. Dit is een docuserie die de cruise-comeback van NCL beschrijft.

Thumbnail voor

Reiswerk: ‘Kaalslag’ op de arbeidsmarkt voor de reissector

LEUSDEN - De coronapandemie heeft de nodige impact gehad op de reisbranche. In een arbeidsmarktonderzoek in opdracht van stichting Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reissector, over het jaar 2020 blijkt een kaalslag op de arbeidsmarkt voor de reissector.

Thumbnail voor

Carnival Cruises ziet lichtpuntjes

SCHIPHOL - Rederij Carnival Cruises heeft bekend gemaakt dat de boekingen het afgelopen kwartaal circa 90 procent hoger lagen dan in het vierde kwartaal van 2020. Toch werd over de eerste drie maanden van 2021 nog een heel stevig verlies geleden.

Thumbnail voor

Passagiersvervoer in februari opnieuw gedaald

GENÈVE - Het passagiersvervoer passagiersvervoer is in februari opnieuw gedaald. Dit meldde brancheorganisatie IATA woensdag. Het verkeer daalde zowel ten opzichte van februari 2019, toen er nog geen sprake was van de coronacrisis, als in vergelijking tot januari 2020.

Thumbnail voor

HAL breidt Noord-Amerikaanse cruises uit naar Groenland, IJsland en Newfoundland

SEATTLE - De cruiseschepen Nieuw Statendam en Zaandam van Holland America Line (HAL) verkennen vanaf 2022 de kuststeden van New England en Oost-Canada. Daarnaast kunnen gasten aan boord van de Nieuw Statendam tot 24 dagen op verkenning gaan naar Newfoundland, Groenland en IJsland. Cruises voor mei 2022 tot en met oktober 2022 kunnen volgens HAL geboekt worden.