20 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Delta Air Lines stopt met vrijhouden middenstoelen

ATLANTA - Delta Air Lines stopt per 1 mei met het vrijhouden van middenstoelen. Dat besluit zegt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij te hebben genomen omdat dan naar verwachting een meerderheid van de passagiers minimaal een dosis van een COVID-19 vaccin toegediend heeft gekregen.

Thumbnail voor

ANVR verheugd over goedkeuring voucherfonds

LEUSDEN - Afgelopen dinsdag heeft de Europese Commissie vanuit Brussel het akkoord gegeven voor het langverwachte voucherfonds. Reisorganisaties kunnen leningen tot vijftig miljoen euro aanvragen. “We zijn blij dat die goedkeuring nu daar is”, vertelt ANVR-directeur Frank Oostdam tegen Reisbizz.nl.

Thumbnail voor

Ryanair CEO: vliegbeperkingen naar zonbestemmingen deze zomer opgeheven

DUBLIN - Ryanair CEO Michael O’Leary voorspelt dat alle beperkingen op vluchten naar Spanje, Griekenland en Portugal tegen de zomer zijn opgeheven. “De vaccinaties komen eraan, mensen gaan weer op vakantie”, verklaart de Ryanair topman.

Thumbnail voor

Bestuur en leden ANVR komen tot een akkoord in nieuw contributievoorstel

LEUSDEN - In de tachtigste Algemene Ledenvergadering  van de ANVR afgelopen dinsdag uitten 9 leden, die tenminste 10 procent van de stemmen hebben in de vereniging, hun kritiek op de contributieregeling. Als reactie kwam het bestuur van de ANVR met een nieuw contributievoorstel die door de leden unaniem is goedgekeurd.

Thumbnail voor

IATA-onderzoek: snelle antigeentest betrouwbaar en goedkoop

GENÈVE - Luchtvaartorganisatie IATA vraagt regeringen met klem snelle antigeentests te accepteren als bewijs dat reizigers geen Covid-19 hebben. Onderzoek naar de antigeentests werd verricht door de Britse consultancybedrijven Oxera en Edge Health, in opdracht van IATA zelf.

Thumbnail voor

Online Travel Counsellors Conferentie groot succes

Zaterdag 20 maart vond de jaarlijkse Nederlandse & Belgische Travel Counsellors Conferentie plaats. De conferentie werd voor de eerste keer virtueel gehouden en was volgens Travel Counsellors een groot succes.

Thumbnail voor

Sunair organiseert digitale stedenreis naar Barcelona

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op dinsdag 6 april neemt Sunair geïnteresseerden mee op studiereis naar Barcelona. “Niet echt natuurlijk, maar digitaal”, meldt de reisorganisatie.

Thumbnail voor

Brussels Airlines biedt in samenwerking met Sunweb pakketreizen aan

ZAVENTEM - Brussels Airlines en Sunweb verstevigen hun commerciële samenwerking. Daarbij zijn pakketreizen van de touroperator voortaan ook te boeken via een link op de website van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Het is voor het eerst dat Brussels Airlines op deze manier pakketreizen aanbiedt.

Thumbnail voor

Clips Cycling Holidays BV vraagt ANVR-lidmaatschap aan

LEUSDEN - De ANVR heeft een aanvraag voor een nieuw lidmaatschap. Reisbureaus Clips Cycling Holidays in Maastricht heeft een aanvraag ingediend bij de vereniging.

Italië verplicht quarantaine voor reizigers uit Nederland en andere EU-landen

ROME - Italië heeft besloten om binnenkort een vijfdaagse quarantaineperiode te verplichten voor reizigers uit de Europese Unie. Voorheen gold die plicht alleen voor reizigers van buiten de EU, maar vanwege een toenemend aantal besmettingen wordt dat nu aangepast.

Thumbnail voor

Regent Seven Seas Cruises onthult nieuwe Spotlight Voyages

AMSTERDAM - Regent Seven Seas Cruises heeft een nieuwe collectie Spotlight Voyages onthuld die in 2022 zullen vertrekken met zorgvuldig samengestelde programma’s. De collectie is speciaal ontworpen voor culinaire- en wijnliefhebbers, geschiedenisfanaten, Broadway-liefhebbers en wetenschapsfans.

Thumbnail voor

Accor opent eerste volledig digitale hotel in Noord-Europa

PARIJS - Accor kondigt vandaag aan een volledig digitaal hotel te openen. Ibis Styles London Gloucester Road is het eerste Accor-hotel in Noord-Europa dat een volledig digitale ervaring biedt. Wanneer de lockdown in het Verenigd Koninkrijk voorbij is, opent het hotel, gelegen in het hart van Kensington, haar deuren.

Thumbnail voor

Nu bevestigd: Ryanair start ook lijndienst tussen Maastricht en Zadar

MAASTRICHT AIRPORT - Ryanair heeft dinsdagmiddag bevestigd komende zomer tussen Maastricht Aachen Airport en Zadar te vliegen. Zoals deze site eerder al meldde, begint de prijsvechter ook een route tussen Eindhoven Airport en de Kroatische stad.

Thumbnail voor

Ryanair vliegt komende zomer naar populaire toeristenstad Zadar

SCHIPHOL - Ryanair vliegt komende zomer rechtstreeks vanaf Eindhoven Airport naar Zadar. De Kroatische kuststad wordt met ingang van begin juli twee keer per week aangevlogen, zo blijkt uit het boekingssysteem. De budgetmaatschappij opent in de zomer een seizoensgebonden basis in het bij toeristen populaire Zadar.

Thumbnail voor

Voucherfonds krijgt goedkeuring van Europese Commissie

BRUSSEL - Eerder deze maand werd bekend dat reisorganisaties voorlopig nog geen steun konden ontvangen vanuit het opgestelde voucherfonds van de SGR. De Europese Commissie in Brussel moest nog goedkeuring geven. Maar inmiddels heeft de commissie gemeld dat het fonds is goedgekeurd en de uitbetalingen van start kunnen gaan.