20 juli 2024
Thumbnail voor Bestuur en leden ANVR komen tot een akkoord in nieuw contributievoorstel

Bestuur en leden ANVR komen tot een akkoord in nieuw contributievoorstel

LEUSDEN - In de tachtigste Algemene Ledenvergadering  van de ANVR afgelopen dinsdag uitten 9 leden, die tenminste 10 procent van de stemmen hebben in de vereniging, hun kritiek op de contributieregeling. Als reactie kwam het bestuur van de ANVR met een nieuw contributievoorstel die door de leden unaniem is goedgekeurd.


Door de aangegeven kritieken over de contributieregeling wordt er in het nieuwe voorstel rekening gehouden met de hoogte van de contributie en het moment van betalen ervan. “Door diverse leden is benadrukt dat de omvang en noodzaak van de ANVR-contributie niet ter discussie staan, maar de liquiditeit van bedrijven op dit moment de betaling moeilijk maakt”, meldt de vereniging.

In het nieuwe voorstel dienen ANVR leden uiterlijk 1 oktober 2021 50 procent van de contributienota 2021 te voldoen. “In dat geval is het toegestaan de resterende 50 procent uiterlijk 1 maart 2022 te voldoen”, gaat de ANVR verder. Mochten leden de helft van de contributienota uiterlijk 1 oktober 2021 niet hebben voldaan, vervalt de mogelijkheid voor de uitgestelde betaling van de overige 50 procent.

Tijdens de extra online vergadering die gisteren was ingelast stemden de leden unaniem in met het nieuwe voorstel. “Er waren er twee die het er niet mee eens waren, maar die vonden het al onnodig dat deze vergadering ingelast moest worden”, vertelt ANVR-voorzitter Frank Oostdam aan Reisbizz.nl. “Maar we hebben nu een nieuwe contributieregeling en daar ben ik erg blij mee. Nu we dit achter ons hebben kunnen we ons richten op zaken waar we nu druk mee zijn.”

Oostdam doelt op het voucherfonds wat gister goedkeuring heeft gekregen van de Europese Commissie.