20 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Ibiza opent eerste duurzame hotel op de Balearen

IBIZA-STAD - Six Senses Ibiza is klaar om in juli te debuteren als het eerste duurzame BREEAM-gecertificeerde resort en woongemeenschap op de Balearen. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een duurzaamheidskeurmerk van duurzame gebouwen.

Thumbnail voor

Vaccinatiegraad verhoogd op Bonaire

KRALENDIJK - De komende weken wordt er versneld gevaccineerd op Bonaire en alle volwassenen mogen ingeënt worden. De druk op de zorg wordt op het eiland te groot. Sinds vorige week is risiconiveau 6 aangekondigd.

Thumbnail voor

FTI kondigt nieuwe actie ‘Happy V.A.E. Days’ aan

HOOFDDORP - FTI lanceert een nieuwe actie aan. Dit weekend krijgen reizigers op boekingen naar de Verenigde Arabische Emiraten tot wel 200 euro korting op een pakketreis.

Thumbnail voor

Reisbranche boet 3.800 miljard euro aan omzet in

LONDEN - Het coronavirus had in 2020 een decimerend effect op de reissector: de omzet halveerde en 62 miljoen mensen verloren hun baan.

Thumbnail voor

Proefvakantie van TUI en Corendon op het laatste moment afgezegd

LIJNDEN - Dinsdag werd bekend dat de proefreis van Sunweb en Transavia groen licht heeft gekregen. Ook TUI en Corendon hadden een proefvakantie georganiseerd, maar die moest last minute afgezegd worden vanwege de toenemende coronabesmettingen op Curaçao.

Thumbnail voor

Landal GreenParks meest duurzame reismerk van Nederland

DEN HAAG - Voor het vierde jaar op rij is Landal GreenParks verkozen tot het meest duurzame reismerk van Nederland in de categorie Travel & Tourism. Zo luidt de uitkomst van de Sustainable Brand Index van 2021.

Thumbnail voor

Nestpick creëert index met steden om te bezoeken als vegetariër

BERLIJN – In een onderzoek van Nestpick naar de meest vegetariërvriendelijke steden over de hele wereld, zijn in totaal 75 steden beoordeeld op kwaliteit en betaalbaarheid van het vegetarische aanbod.

Thumbnail voor

Voortaan test en quarantaine voor reizigers uit ABC-eilanden

SCHIPHOL - Lang stonden de ABC-eilanden op de lijst van ‘veilige landen’, waardoor reizigers uit die gebieden geen test moesten doen en bij aankomst in Nederland niet in quarantaine hoefden. Vorige week werd Bonaire daar al af gehaald, en nu ook Curaçao en Aruba.

Thumbnail voor

Vakantieliefhebbers schrijven zich massaal in voor vakantiepilot naar Rhodos

ROTTERDAM - Meer dan 17.000 Nederlanders willen graag weer eens op vakantie, zo blijkt uit de eerste cijfers voor de vakantiepilot van Sunweb en Transavia. Sinds gisteravond 18:00 uur is het mogelijk je in te schrijven voor een vakantiepilot naar Rhodos.

Thumbnail voor

D-rt verliest kort geding over vergoeding van vouchers

HOOFDDORP - D-reizen en VakantieXperts eigenaar, D-rt Groep, heeft vandaag een kort geding tegen de Nederlandse staat en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verloren. De D-rt reisbureaus wilden net als touroperators aanspraak maken op het voucherfonds van SGR.

Thumbnail voor

TUI fly vanuit België naar vier nieuwe vakantiebestemmingen

OOSTENDE - De Belgische touroperator TUI gaat dit zomerseizoen vier nieuwe bestemmingen aanvliegen: het Roemeense Suceava, Avignon in Frankrijk, het Cypriotische Larnaca en het Griekse Karpathos. De vluchten worden uitgevoerd door TUI fly Belgium.

Thumbnail voor

Evelien van Zutphen: Van reisbureamanager naar ‘Retail Regional Manager’

SCHIPHOL - "Na 20 prachtige jaren bij TUI in Oldenzaal, met een loopbaan van stagiaire tot aan reisbureaumanager op dit fijne kantoor, mag ik het eindelijk met jullie delen: vanaf 1 april heb ik een nieuwe functie bij TUI en zal ik Retail Regional Manager worden in regio Twente", laat Evelien van Zutphen op haar social media weten. "Een mooie stap waar ik heel trots op ben!"

Thumbnail voor

Sunny Cars webinar: ‘Even bijtanken met het salesteam’

HAARLEM - In een online webinar op 30 en 31 maart geeft Sunny Cars een nieuwsupdate over allerlei nieuwtjes van de afgelopen tijd. Sunny salescollega’s Michael Daudey en Chantal van der Meer brengen reisprofessionals op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Thumbnail voor

Reissector presenteert nieuwe campagne ‘Just Book It’

LEUSDEN - Met het vooruitzicht dat reizen komende zomer weer mogelijk wordt, lanceert de reissector de campagne ‘Just Book It’. Hiermee willen ANVR-reisbedrijven eventuele twijfels bij de consument om nu alvast een vakantie te boeken, wegnemen.

Thumbnail voor

Disney Cruise Line kondigt nieuwe bestemmingen en routes voor zomer 2022 aan

CELEBRATION - In de zomer van 2022 maken een aantal nieuwe bestemmingen deel uit van de rondreis van de Disney Magic door Europa. Daarnaast brengen zomerafvaarten de gasten voor het eerst vanuit Miami naar Castaway Cay, het privé-eiland van Disney in de Bahama’s.