19 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

BungalowSpecials reikt awards uit aan vakantieparken

HAARLEM - Vakantiepark De Eikensingel in het Gelderse Uddel is uitgeroepen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’. Vakantieparkvergelijker BungalowSpecials heeft deze en andere awards uitgereikt aan de winnaars.

Thumbnail voor

Scandinavië-specialist Nordic opent kantoor in Nederland

DEN HAAG - De Belgische reisorganisatie Nordic, die gespecialiseerd is in vakanties naar Scandinavië, opent een kantoor in Nederland. Juist de coronapandemie deed de reisorganisatie besluiten tot een versnelde uitvoering van de toekomstplannen.

Thumbnail voor

Cruises: ‘De voorbereidingen zijn er, het is alleen een kwestie van een druk op de knop’

SCHIPHOL - Er is weer wat hoop voor een aankomende vakantieperiode. Ook de cruisebranche lijkt weer een beetje op te krabbelen na alle geannuleerde afvaarten. Reisbizz vroeg verschillende cruisemaatschappijen en reisbureaus die gespecialiseerd zijn in cruises naar de ontwikkelingen rondom de boekingen voor cruisevakanties.

Thumbnail voor

Milieuorganisaties sturen brandbrief: ‘Schiphol kan prima gehalveerd worden’

DEN HAAG - Een coalitie van ruim 100 milieu- en natuurorganisaties en omwonendenclubs heeft een brandbrief naar de Nederlandse politiek gestuurd, waarin zij oproepen om het luchtvaartbeleid drastisch te herzien. Volgens de ondertekenaars, waaronder Greenpeace, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming, worden de overlast en vervuiling te groot.

Thumbnail voor

Treinverkeer naar Schiphol verstoord door storm Evert

SCHIPHOL - De eerste officiële storm van het jaar zorgt voor veel problemen in ons land. Er is code geel aangekondigd en uit het hele land komen verschillende meldingen van stormschade. Ook het treinverkeer rondom Schiphol heeft er last van.

Thumbnail voor

Air Transat houdt rekening met afketsen overname door Air Canada

MONTREAL - Air Transat bereidt zich voor op het mogelijke afketsen van de geplande overname door Air Canada. “We moeten alle opties bekijken voor het geval het niet doorgaat”, zegt topman Jean-Marc Eustache van moederbedrijf Transat.

Thumbnail voor

Amadeus voegt gezondheidsverificatie toe aan Traveler ID

MADRID - Amadeus heeft gezondheidsverificatie toegevoegd aan Traveler ID, voor bijvoorbeeld test- of vaccinatiebewijzen. Zo zijn luchtvaartmaatschappijen minder tijd kwijt aan het controleren of reizigers aan alle reisrestricties voldoen.

Thumbnail voor

Frank Oostdam: ‘Van vrezen is geen sprake’

SCHIPHOL - Vanochtend bleek uit een bericht van het Financieel Dagblad dat de reissector vreest voor het massaal terugvragen van geld voor coronavouchers door reizigers. ANVR-directeur Frank Oostdam uitte zijn zorgen over onder andere kleine reisondernemers die gespecialiseerd zijn in verre reizen. In een interview met BNR legde Oostdam vandaag toch uit dat er van ‘vrezen’ geen sprake is.

Thumbnail voor

Merendeel omwonenden positief over Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Eindhoven Airport kan nog altijd op veel draagvlak in de omgeving rekenen, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction. Het percentage omwonenden met een positieve basishouding tegenover Eindhoven Airport is zelfs iets gestegen ten opzichte van twee jaar geleden, van 71 naar 74 procent. 65 procent vindt het vliegveld een visitekaartje voor de regio.

Thumbnail voor

ANVR: Voucherfonds is niet genoeg om alle voucheruitgaven te bekostigen

SCHIPHOL - Afgelopen jaar zijn van veel vakantiegangers hun boeking geannuleerd. Om dit te compenseren werden vouchers uitgedeeld. Nu de datum nadert waarop de vouchers ingewisseld kunnen worden voor geld, vreest de Nederlandse reisbranche dat reizigers massaal hun geld terugvragen.

Thumbnail voor

Qatar Airways organiseert webinar over Thailand voor reisagenten

SCHIPHOL - In samenwerking met Tourism Authority of Thailand (TAT) organiseert Qatar Airways op donderdag 18 maart om tien uur 's ochtends een live webinar over Thailand voor reisprofessionals in Nederland. Nu wordt er dagelijks gevlogen van Amsterdam naar Bangkok en Qatar Airways hervat de vluchten naar Phuket vanaf de ingang van het zomerschema.

Thumbnail voor

Griekenland: Plannen om toeristen met vaccinatiebewijs toe te laten deze zomer

ATHENE - Griekenland maakt plannen om toeristen toe te laten die een vaccinatiebewijs kunnen aantonen. Ook toeristen die kunnen laten zien dat ze antistoffen in hun lichaam hebben of toeristen die een bewijs hebben dat ze negatief zijn getest op het coronavirus, horen volgens de NOS bij het plan van Griekenland om het toerisme weer op gang te brengen.

Thumbnail voor

Holland America Line breidt wederom pauze Europese cruises uit

SEATTLE - Holland America Line verlengt pauzes van Europese cruises met afvaarten tot en met 30 juni 2021. Ondanks de samenwerking met de overheid en de havenautoriteiten om plannen te ontwikkelen om terug te keren naar het cruisen, is Holland America Line toch genoodzaakt om de pauze te verlengen.

Thumbnail voor

De locaties van Wie is de Mol in Tsjechië: deel 2

PRAAG - Na negen afleveringen is eindelijk bekend wie de mol is van seizoen 2021. Het seizoen speelt zich af in Tsjechië en begint in Jaroslavice, dat is gelegen in het zuidelijke gedeelte van Moravië. De laatste opdracht van het seizoen vindt plaats in de ondergrondse grotten in het Centrum Caolinum Nevřeň, zo’n 280 kilometer meer richting het noordwesten. Waar spelen de opdrachten hiertussen zich af? Een overzicht van de laatste vijf afleveringen.

Thumbnail voor

Welke testen moet je nou doen om naar Nederland te reizen?

DEN HAAG - Voor de zoveelste keer gaat het testbeleid voor reizigers op de schop, zo heeft minister Hugo de Jonge bekendgemaakt. We horen van lezers dat dit voor veel verwarring zorgt. Daarom volgt hieronder een eenvoudig overzicht van de maatregelen per 16 maart.